![]() ![]() |
2.05.2008г. в 14:43ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 7 Дата на регистрация: 5.12.2006г. Потребител # 1 604 |
Здравейте Правя си една таблица, която редовете да се оцветяват различно в зависимост от стойноста на променливата кода е: КОД <?php $tr1 = 1; ?> <table> <?php if ($tr1==1) echo '<tr class=Zelen>'; else if ($tr1==2) echo '<tr class=Jylt>'; else if ($tr1==3) echo '<tr class=Cherven>'; ?> <td><?php if ($tr1==1) echo "Zelen"; else if ($tr1==2) echo 'Jylt'; else if ($tr1==3) echo 'Cherven'; ?></td></tr></table> иска примерно ако променя адреса от svetofar.php на svetofar.php?action=edite вместо да се изписва стойността на променливата да ми излиза падащо меню и да променям стойността и. Не знам дали го обясних ясно. Искам в “EDITE” да променям стойността а иначе да се изписва. Предварително ви благодаря. |
|
|
9.05.2008г. в 15:26ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 7 Дата на регистрация: 5.12.2006г. Потребител # 1 604 |
Явно искам твърде много или невъзможното щом никои не ми отговаря.
|
|
|
10.05.2008г. в 15:24ч.
Коментар:
|
|
|
Новак ![]() Група: Потребители Съобщения: 29 Дата на регистрация: 31.07.2006г. От: Септември Потребител # 668 |
Така предполагам, че този код:
КОД <?php $tr1 = 1; ?> <table> <?php if ($tr1==1) echo '<tr class=Zelen>'; else if ($tr1==2) echo '<tr class=Jylt>'; else if ($tr1==3) echo '<tr class=Cherven>'; ?> <td><?php if ($tr1==1) echo "Zelen"; else if ($tr1==2) echo 'Jylt'; else if ($tr1==3) echo 'Cherven'; ?></td></tr></table> Ти е в страницата svetofar.php Ти искаш обаче като се зареди svetofar.php?action=edite да можеш да променяш от там стойността на $tr1. Това е лесно, но трябва задължително някаде да записваш стойността на $tr1. Дали ще е в текстов файл или в BD няма значение. Другият вариант е чрез Cookie или Сесийна променлива. При Cookie-то обаче лошото е, че потребителя може да я изтрие от браузера си, а при сесията рано или късно тя приключва. За това единственият вариант, който ти остава е BD чрез MySQL или файл. Ти решаваш |
|
|
![]() ![]() |