Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Шаблон (визитна картичка)

CaTzArOv   трудност:    видян: 43728

 

На файла който може да изтеглите от долу има следния шаблон:


уроци - busines card 3.JPG

за версия 12
изтегли работните файлове за урока Работните файлове от урока.Коментари (8)

cabana на 03.11 2006 в 10:57ч.
сега, ще направим едни корекции върху файла на господин4ето дето ви описва как се прави визитка - PLEASE DON"T make this at work! Прави ми впечатление че в този сайт се пишат доста неща от непрофесионалисти които само могат да ви объркат. В аванс ще кажа че се занимавам с дизайн и предпечат повече от 8 години...нека започнем
1.да започнем от снимката - от гледна точка на качеството ако търсите такова бих ви посъветвал да използвате снимки с резолюция не по-малка от 200 dpi,препоръчвам 300.
2. стандартната визитка е с размер 9/5см - ок, тук поне е вярно това което младежа е направил. така...направете втора рамка (ако сте маркирали първата просто натиснете бутона " " , това ще дублира обекта, после задайте размери 8/4см и я центрирайте спрямо първата (бутони "c" и "e"- подравняване по хоризонтала и вертикала. РАЗПОЛОЖЕТЕ всички обекти и текстове навътре от втората рамка. това се прави с цел избягване на вероятността от прорязване след като печата мине през гилотината. ВИНАГИ разполагайте обектите когато правите визитки на отстояние не по-малко от 3мм от полезната плош ,т.е. крайние обрязан размер.
3.визитката е в режим RGB, печатните устройства /печатарски машини, цифров печат/ работят по CMYK цветова схема, което е препоръчително но не задължително, например Pantone.
4. не използвайте линии, контури, обекти с дебелина Hairline, това прави почти невъзможно печатането им, използвайте контур с дебелина не по-малко от 0.2 пункта
5. длъжността/ в случая "адвокат"/ никога не се слага в скоби
6. написано е "GSM" - GSM e мрежа не е тел., все едно вместо тел.:... да напишете БТК:... :)))

успех, и не вярвайте на всичко което четете тук...
CaTzArOv на 03.11 2006 в 15:41ч.
идеята на готовите шаблони е, хората да си го персонализират за собствени нужди. Относно професионалното печатене (излиза по скупо) отколкото да оттичаш в книжарница офис 1 например и да ти ги изпечатят.
А относно това за гсм-а, съм сигорен че и на Вашата визитна картичка е изписано така :)
hackmatrix на 03.11 2006 в 17:10ч.
Със сигурност този надпис "Адвокатска кантора" ще "падне" след обрязването, а също така този неприятен контур, за "обкантване" на визитката не е много удачен, в повечето случай той остава по крайщата на визитката и не е много приятно..:-) в тези случай е добре да се използват Crop/Fold Marks..не се обиждай (CaTzArOv) няма нищо насочено към теб, просто коментираме..
descarga на 05.11 2006 в 18:21ч.
Професионалното печатане може да излиза по скъпо но за разлика от това ще я направят перфектна без нито една грешка( но всичко зависи къде ще отидеш )има печатници,който можеш да идеш с готов шаблон и за разпечатката да ти вземат жълти стотинки.
CaTzArOv на 14.11 2006 в 08:21ч.
Сорка тогава че така се отядъх с обръщението,
просто помислих че се заяждаш с мене.
Грешката е моя.
nice на 14.10 2007 в 14:18ч.
това е "адвокатската кантора вяра".повечето ми клиенти адвокати предпачитат семпло и опростено представяне.а пък пространството на визитката е заето 30 процента "адвокатската кантора вяра".това дразни много.
CaTzArOv на 11.11 2007 в 02:28ч.
въпрос на дизайн, всеки има собствения си вкус ;)
drawrb на 25.01 2010 в 14:48ч.
По принцип не става въпрос за заяждане, а за това, че когато в подобен сайт предлагаш знанията си на милион без малко хора или им "даваш уроци", би трябвало да са правилни. Ако естествено не говорим за вкусовите предпочитания кой как да си направи визитката или различните начини да направиш едно и също нещо, тази визитка противоречи на всички елементарни правила и ако бъде отпечатана по този начин, човек ще получи произведение на абсолютното недоразумение в ръцете си накрая. Специално този урок или по-точно пример е абсурден и мястото му не е тук.
С най-добри пожелания!

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини