Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Горяща Къща

DJ_JJ   трудност:    видян: 33270Дублирайте слоя с огъня и преместете дубликата с помощта на Free Transform. Използвайте Liquify и Smudge tool, за да придадете на огнените езици нова форма.

Photoshop óðîê

Сега ако искаме нощен пожар, трябва да превърнем нашето изображение в нощно. Можете, ако искате и да пропуснете тази операция. Ако се чувствате уверени, давайте !!!

Два (2) пъти дублирайте слоя с къщата. Двата дубликата трябва да са над основния слой с оригиналната къща и под пламъците. Активирайте долното от двете копия. Отворете adjustment tool - gradient map. Може да го намерите като натиснете върху малкия получерен полубял кръг в дъното на панела layers и изберете от там gradient map. Създайте градиент като на примера отдолу. След това приложете Levels, който малко да освети изображението.

Photoshop óðîê

Активирайте сега горния от дублираните слоеве. Използвайте hue/saturation, а после selective color. Измененията трябва да доведат до висока контрастност на изображението, правете ги в каналите Neutrals, Blue и Black.

Photoshop óðîê

Кликнете задържайки Ctrl на слоя с прозореца. Имайки селекция и активен слой с тъмни прозорци добавете layer mask. Натиснете Ctrl+D и използвайки мека, черна четка. Рисувайте както е показано долу. Маскирайте пространството максимално близко до огъня, сменяйте четката и с по-малка прозрачност маркирайте по тревата и листата до къщата.

Тук за яснота е представен на зелен фон.

Photoshop óðîê

А така трябва да изглежда след рисуването по маската.

Photoshop óðîê

Слейте двата слоя с огън и отворете selective color, поиграйте си с настройките, докато добие максимално сходство с огън.

Photoshop óðîê

Създайте още един празен слой, под изображението с огъня, но над останалите текстури. Променете режима на смесване на screen и нарисувайте отблясъци с бледожълт цвят и ниска прозрачност използвайки инструмента line tool. Използвайте линии, които да направят детайла по реалистичен.

Photoshop óðîê

Под слоя с огъня добавете още 1 слой. Скрийте слоя с огъня, така че да се виждат сам слоевете с текстурите. Задръжте Alt, натиснете на Layer->merge visible. Използвайте liquify tool.

Photoshop óðîê

Използвайте обичайните ваши техники и маркирайте с маска обгорения край на летвата, там където излиза пламъка над прозорците. Не засягайте по възможност стряхата от долу. Не е нужно да клонирате, просто направете маска (to reveal) на оригиналния слой, там където не искате да има промяна. Рисувайте с черен цвят както е показано на фигурата. Бъдете внимателни с детайлите!

Photoshop óðîê

Нарисувайте гредите.

Photoshop óðîê

Добавяме и дим. Създайте нов слой под слоя с огън. Изберете тъмен, почти черен цвят и рисувайте както е показано на картинката.

Photoshop óðîê

Над него създайте още 1 слой. Режима на смесване сложете на screen. С мека четка и тъмно-оранжев цвят направете отблясъците в самия дим. Сменяйте четките и цвета в процеса на работа.

Photoshop óðîê

Сега трябва да направим така, че все едно дима излиза от пламъка. Изберете слоя с огъня, и добавете маска. Използвайте голяма черна четка с ниска плътност с която да обработите огнените езици. На слоя с дима използвайте четка със светложълт цвят в режим screen mode и добавете повече светлина там където огъня сякаш влиза в пламъка, това ще симулира самата поява на дима от пламъците.

Photoshop óðîê

Финални щрихи.
Създайте нов слой над всички останали в режим на смесване soft light, използвайте четка със среден размер, оранжев цвят и така добавете отблясъци в дима.

Photoshop óðîê


Страници: «1 2

Коментари (9)

[DK] на 15.11 2006 в 20:20ч.
урока не е лош, ако беше написал и че е превод и от каде е щеше да заслужаваш похвала
comp_master на 18.11 2006 в 15:43ч.
Нито си го измислил нито си го превел и ако някой като теб ми вземе наградата ще ме е много яд. Не че мойте уроци са много добри но поне сам ги измислил аз или сам написал истинския афтор от който сам ги взел и !!!!превел!!!!. повтарям превел защото и за това не си си направил труда ами си ги взел от едно място и си ги сложил на друго!!! Сори бацка ама явно е така. Не искам да се разправяме но това са фактите.
edvincho на 23.12 2006 в 11:17ч.
с тези критики вече сте адски банални шайки,не знам как да ви нарека вече.човека се е постарал да го качи тук,темата е хубава и интересна.освен това много поучителна
imka на 29.12 2006 в 12:27ч.
и аз съм на това мнение, урока е страхотен.
iren333 на 19.02 2007 в 08:45ч.
Урока е страхотен, изобщо не ме интересува дали го е измислил, или превел, или отнякъде взел, щом го е въвел,браво.Само моля обясни точно как направи осветяването по покрива и тревата/мо-та-мо/. Керемидите ми изглеждат така деформирани, сякаш са пластмасови,така ли трябва да бъде?
c_herrera на 21.02 2007 в 19:32ч.
Изглежда "леко" изкуствено
itay 007 на 28.06 2007 в 18:07ч.
Няма Пушек,при всеки огън има пушек.Трябва да измислиш начин да добавиш пушек.
charmed на 07.11 2007 в 00:27ч.
... : c_herrera
Изглежда "леко" изкуствено

Публикувано на 21.02.2007г. в 19:32ч.

Меко казано леко. Никак не е реалистично.
viktoretka на 30.10 2008 в 22:55ч.
:O много якооо

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: Национален Бизнес | Bomba.bg | IT Новини | Диплома.бг | TRAVEL туризъм | Реферати | AmAm.bg | Иде.ли | Курсови работи | Фото Форум | Spodeli.net | Фото-Култ | Atol.bg | Elmaz.com | MobileBulgaria.com | Казанлък.Com