Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

VanBasco Karaoke Player

fix3d   трудност:    видян: 13435

Дойде ред и на една от любимите ми програми - Караоке/MIDI плейъра VanBasco. Това е една много полезна програма - с нейна помощ и един микрофон всеки може да си направи импровизиран Караоке Бар вкъщи.Интерфейсът на програмата е много интуитивен. "1" е основният прозорец с функционалните бутони, които са стандартни за всеки плейър. От там се включват и останалите модули. Може да избирате дали даденият файл да се повтаря, дали плейлистата да се разбърква и дали , когато щракнете два пъти върху файл, заредената песен да започва автоматично. "2" е контролният пулт - можете да нагласявате темпото, тоналността и силата на звука. Втората опция е страшно полезна - ако дадена песен ви е "висока" или "ниска", докато я пеете, можете да промените височината й. В прозореца "3" се изписва текста на песента, ако е бил въведен предварително - точно както в караоке бар. Всяка дума се оцветява, когато трябва да се изпее. С двойно кликване върху него се разтяга на целия екран.

Следващите два модула се отнасят до инструментите, използвани в песента. "4" е "миксерът" - всеки ред е отделен инструмент и може да се изключва самостоятелно или да се включи "соло" - да изпъкне над другите. Изключването на канали е полезно в случаите, когато не искаме да чуваме мелодията на песента, докато пеем. А пък "5" е виртуалната клавиатура, на която се показват всички ноти, звучащи едновременно. Тя е само с информационна цел - не може да се правят промени.

Както вече споменах, достатъчно е двойно кликане върху дадена песен, за да се включи плейъра и тя да засвири. Паузата се активира със "space bar". Песен също може да се добави с простото "Drag-and-Drop".В прозореца с настройките (активира се с Alt+S) може да се избере с кой драйвър да се просвирват файловете. (Output Device). От списъка изберете този, с който песните ви звучат най-добре - няма универсално решение. Също така може да смените шрифта, с който се изписват думите в караокето, както и картинката за фона.

За повече информация относно програмата се обръщайте на e-mail zdravko87@abv.bg

Автор: Здравко ДимитровКоментари (1)

elji50 на 30.07 2016 в 19:28ч.
Чудесно е обяснено, но къде мога да видя демонстрация? Как се казва тази програма, безплатна ли е? Елжи

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини