Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Сменете физиономията на статуята на Свободата

BUGZ_SY   трудност:    видян: 21269

В този урок ще смениме лицето на статуята на Свободата с вашето лице, като при това ще запазиме сенките и цветовете от оригинала.
Статуята на Свободата - намалена, за да се зареди по-бързо:

photoshop tutorial

Изберете някой добър ъгъл на статуята и да не е снимана отдолу.

Намерете и друга подходяща снимка за лицето. Ето нашия админ (това е админа на сайта, от който превеждам. Да няма после неразбрали)За най-добър резултат, двете лица трябва да са снимани под еднакъв ъгъл.

Преди да започнете работа, дублирайте и двата слоя за всеки случай - може нещо да се обърка. Направете дубликатите невидими.
Слоя с човека трябва да ви бъде отгоре. С инструмента rectangular marquee изрежете само областта с лицето, защото само тя ни трябва.

В панела със слоевете намалете непрозрачността на слоя с човека на около 35%. Натиснете Ctrl+T, за да влезете в режим на трансформация (Edit -> Free Transform). Напаснете колкото може по-добре лицето върху статуята. Направете лицето по-голямо или по-малко, като задържите shift и влачите някое от ъгловите квадратчета - така ще запазите пропорциите при преоразмеряването. Има някои неща, за които трябва да се помисли - линията на косата, ушите и очите. Брадичката в случая не е от голямо значение. Моята излиза с доста къса глава, заради ъгъла, под който е снимана. Опитайте се да я напаснете максимално, но после ще се наложи най-вероятно да се правят още настройки.

photoshop tutorial

Скрийте слоя с лицето, като кликнете на оченцето пред него в панела. Сега изберете инструмента Polygonal Lasso. Увеличете изгледа на статуята. Направете селекция около главата и шията на статуята, подобна на показаната:

photoshop tutorial

Отидете на слоя със статуята. Дублирайте лицето на нов слой - Ctrl+Shift+J. С инструмента Magic Wand (W) кликнете извън лицето на статуята. Сега можете да си направите вече видим слоя с вашето лице и да видите как се е вписало. Ако сте доволни от резултата, натиснете Delete, за да изтриете всичко останало, освен лицето и шията.

photoshop tutorial

Сега е ред на забавната част. Преместете слоя с лицето на статуята над слоя с човешкото лице и сменете режима на смесване на Color. Може да имате останала малко оцветена плът извън лицето, но това засега не е проблем.

photoshop tutorial

Трябва да се променят малко сенките. Натиснете буквата Q, за да влезете в режим на бърза маска. Отидете на слоя с човешкото лице. Изберете инструмента Brush - аз работих с мека четка, 13 пиксела. Увеличете си изгледа и започнете да минавате с четката, където искате да е по-тъмно. За да видите къде трябва да бъдат тъмните области, правете невидим слоя с лицето и гледайте статуята. Като минавате с четката, мястото ще става червено заради маската. Натиснете отново буквата Q, за да излезете от режим на бърза маска. Сега с десен бутон на мишката и изберете от менюто Select Inverse.

Бързата маска селектира всичко, освен червените области. Хубавото е, че можете да слагате различна непрозрачност и по този начин да правите краищата не толкова плътни, като централните части.

Отидете на Image -> Adjustments -> Brightness and Contrast и си поиграйте с Brightness, докато получите добър резултат. Направете
това за всичките тъмни петна и после го направете за всичките светли области. Не забравяйте да оправите и шията.Време е за заключителната обработка. Вземете малка четка - около 5 рх. Отидете на слоя с лицето, маркирайте го и минете по краищата с четката, за да смесите изображенията и да премахнете оранжевото.

Намалете сега изгледа до 100% и размаркирайте всичко. Убедете се, че сте на слоя с лицето и изберете Image > Adjustments > Brightness and Contrast.
Този път може да се наложи да намалите контраста, за да го направите да изглежда повече като статуя. Направете го, както ви изглежда най-добре.

Ето моя резултат. Не се получи кой знае колко добре, но с този урок можете да постигнете добри резултати. Забавлявайте се, както аз се забавлявах, докато си правих майтап с моя приятел.

Превод: Ledenata
Източник на урока: www.iphotoshop.org <!--IBF.ATTACHMENT_13817-->Коментари (11)

MindDriver на 01.03 2007 в 11:54ч.
Т'ва е супер яко, да можеш да се слагаш на всяка статуя или плакат! Евала за торента ;)
BUGZ_SY на 01.03 2007 в 12:54ч.
MindDriver, това не е торент, а урок ;)
MindDriver на 01.03 2007 в 18:39ч.
BUGZ_SY, знам че е урок! Имах предвид, че по този начин мога да сменям на "всяка" статуя лицето!
BUGZ_SY на 01.03 2007 в 19:23ч.
нещо не съм те разбрал както трябва :)
frame на 01.03 2007 в 22:40ч.
Урока е як, но да можеше да стане нещо от него...
lordi на 03.03 2007 в 13:42ч.
aве ко говориш ти ве луд ли си или тъп

иначе за урока-браво
Marti96 на 24.03 2007 в 12:18ч.
егати и смешното :DDDDDDDDDDDDDDD ама нямм намерение да го праа ама е супер!
eXpRess1on на 04.07 2007 в 10:26ч.
ае хора с тва нещо ако знайте ко може да се напрай..

един мой приятел зема лицето на момиче което мрази от снимка зема една порно снимка и й слага главата на порно звездата :DD кажете ми че не е яко :D

има и мн други хубави неща които могат да се направят, тва е супер !

от мене 5.50 :D :P
proctor на 09.08 2007 в 14:37ч.
И това е малка част ??? има и още много а ти преди да се хвалиш земи го напреи
kaitaama на 21.01 2008 в 23:11ч.
Как се слага снимката с лицето на човека като слой на другата снимка? Никъде не е обяснено как двете снимки стават два слоя?!
dimo15 на 12.04 2008 в 15:25ч.
да наистина никаде не обяснява за тея слоеве как се правят бе човек ???

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: Национален Бизнес | Bomba.bg | IT Новини | Диплома.бг | TRAVEL туризъм | Реферати | AmAm.bg | Иде.ли | Курсови работи | Фото Форум | Spodeli.net | Фото-Култ | Atol.bg | Elmaz.com | MobileBulgaria.com | Казанлък.Com