Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Рисуваме си момиче

BUGZ_SY   трудност:    видян: 36580

Untitled Document Скициране
Започнах да скицирам контурите и основните форми, които после ще бъдат запълнени с цвят. Ще използвам следните настройки на четката:

photoshop tutorial

photoshop tutorial


Обичам да правя всичко максимално просто, затова ще използвам тези настройки на четката в течение на целия процес на рисуването. Ще сменям единствено твърдостта на четката по време на скицирането и като свърша с него, ще отключа опцията “Shape Dynamics”. По-късно ще поясня защо използвам “Pen Pressure Control” за “Opacity Jitter” и “Flow Jitter” в “Other Dynamics”.

photoshop tutorial

photoshop tutorial

photoshop tutorial

photoshop tutorial

Обрисуване, оцветяване и щриховане.
След като създадох основните контури, започнах да нанасям груби цветни мазки вътре в тях.

photoshop tutorial

Вместо да се съсредоточа на някой специфичен детайл, предпочитам да работя с цялото изображение наведнъж. По тази причина по цялата картина има по малко цвят.

photoshop tutorial


Страници: 1 2 3 »

Коментари (16)

BUGZ_SY на 04.03 2007 в 15:06ч.
Който го може си го може :-)
bubust на 04.03 2007 в 19:49ч.
Това не може да стане от рисуване. Това е снимка, аз съм убеден. Ма тя е като жива, още малко ще каже : "Ела и ме изяж" :)
Много е хубав урока, жалко, че аз не мога да рисувам така.
kriskoz на 04.03 2007 в 20:48ч.
Тя мацката хубаво го е превела но да има6е малко повече обяснения!
Иначе това си е повече от добро но невъзможно според мен да го нарисуваш на Шопа и то с мишка!
syb3ria на 07.03 2007 в 14:51ч.
не ми илизат линкове и картинки
StatichriS на 14.03 2007 в 20:59ч.
имало е снимка за шаблон отдолу, но е възможно да се направи във ФШ... но не с мишка, а със "стабилен" таблет и добри настройки.
kopeto на 01.04 2007 в 00:00ч.
Мисля че е прекалено реална за да е рисувана :)
forbiddengod на 05.04 2007 в 00:01ч.
Аз пък смятъм, че това е картинка която постепенно е разграждана и размазвана, накрая се достига до линиите на първата картинка (пробвайте да разгледате урока от зад напред)а иначе едва ли ще стане чак толкова реална дори да я рисува хъдожник с лист и бои(е Пикасо и още няколко като него са изключение).
oligofrena на 02.05 2007 в 22:20ч.
....смятам, че е използвала таблет, но и с плъх може да го направиш- изисква се повече търпение и най- важното е да знаеш какво правиш!!!
бравос, въпреки че този урок съм го виждала преди няколко месеца.
azz на 08.05 2007 в 01:48ч.
Тази така наречена "рисувана" мацка,не е рисувана.Ако човек се поразрови малко в google.com ще открие фотогалерия на манекени и тя има не само една.Аз преди попаднах съвсем случайно на нея и сега се сетих,че я качиш в един сайт.Ако не ми вярвате потърсете в google.bg
Няма да давам линкът към мястото където съм я качвал защото просто ще излизе като реклама.Иначе ако наистина урокът беше реален и наистина нарисуван щеше да е върхът.Някой по-горе спомена,че стинмака се разлага и просто е обърнато.Точно така си е.Иначе евалата за преведаческите способности на Ledenata.
Annihilator на 29.06 2007 в 12:45ч.
Понеже виждам, че автора на урока се опитва да загуби времето на хората(в по-лошия случай) или просто е изпаднал в заблуда, се потрудих да кача страница с снимки, една от които е източника на въпросната манипулация http://pspainting.hit.bg/index.htm Предупреждение: сайта, от който са свалени снимките е от прочутите азиатски сайтове "за възрастни".
Hellstorm на 01.08 2007 в 22:50ч.
Ако ще и да е вярна хипотезата за това че е снимка преработена на реверс на мен идеята за самата занимавка ми харесва.Верно зор голям ще е да се постигне начинанието за изрисуване на снимката но пък това си е идеална тренировка за нервите и точността на ръката!
sanguinary на 25.08 2007 в 07:42ч.
значи, това с настройката на четката не ми е ясно. Направих всичко, както е показано и не се получи , като на картинката. Не трябва ли някакви стойности да се зададат и тн? Защо всичко е 0%?
Въртях, суках, така не мога да я докарам.
Fushits на 05.12 2008 в 09:21ч.
"Тя мацката хубаво го е превела но да има6е малко повече обяснения!
Иначе това си е повече от добро но невъзможно според мен да го нарисуваш на Шопа и то с мишка! "


Разбирачи много тука ей като не мислите по-добре не изразявайте мнение !!

Някой от тук да е чувал за ПАД ???
j0ker на 24.04 2009 в 16:38ч.
Annihilator Не виждам защто автора да прави това за което говориш, като е рисувал мацката човека е гледал снимка за да я направи същата никои не е казал че го е съчинил освен това вгледаи се в детайлите като леглото. Виж, че гънките се разминават със тези от снимката която си дал, и при прозореца има разминаване със снимката отблясъка художника е пропуснал и отблясъка на дограмата. На ощте няколко места можеш да забележиш че наистина е анрисувано обаче така и не мога да разбера защто смяташ че не е нарисувано. Това че ти не можеш да направиш нещто не значи че то е невазможно.
kalina9084 на 15.02 2011 в 18:18ч.
наистина единствените различия в девойката от сайта и тази тук, са чаршафите и прозореца, с блър туул може да се направи, а за завивката ако се вгледаш малко под коляното се виждат 2-3 листенца(или каквото и да е) може наистина автора на урока да е почнал да го рисува, но няма как да изглежда така крайният резултат, то е еднакво...
ganchef99 на 11.04 2012 в 13:57ч.
Тва е супер яко .. като истинска е .. О.О... !!!

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: Национален Бизнес | Bomba.bg | IT Новини | Диплома.бг | TRAVEL туризъм | Реферати | AmAm.bg | Иде.ли | Курсови работи | Фото Форум | Spodeli.net | Фото-Култ | Atol.bg | Elmaz.com | MobileBulgaria.com | Казанлък.Com