Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Векторизиране на снимка

marta   трудност:    видян: 44775

 

Това е урок за майсторите на четката

1. Отваряме снимка, на която може да се види главата и част от торса на човека.2. Image -> Adjustments > Posterize и избираме Levals с подходяща стойност, за да се получи този резултат:в случая Levals e 6

3. Избираме си цвят на кожата и с помощта на Pen Tool отделяме цялата кожа на картината. Създаваме нов слой и оцветяваме с избрания цвят кожата (ако ви е трудно да използвате Pen Tool "одерете" кожата с Polygonal Lasso Tool и без да махате селекцията създайте нов лайър и Alt+BackSpace - селекцията се запълва с избрания цвят:4. Избираме по-тъмен цвят и слагаме всички сенки на торса. По-удобно ще ви е, ако махнете оченцето от слоя с кожата и го направите по този начин невидим. Отново с ласото очертайте всички сенки. Направете нов лайър и го запълнете с вече по-тъмния цвят.5. Избираме още по-тъмен цвят на кожата и поставяме сенките на по-тъмните места на торса по същия начин, както го направихме в т.46. Сега вземете кафяво за сянката под брадичката:7. Нанасяме леки сенки по лицето:8. Нанасяме по-тъмните сенки на лицето, както направихме това с торса на картината:Страници: 1 2 3 »

Коментари (4)

yngwie на 14.05 2008 в 12:45ч.
мисля, че се получава доста добре. непременно ще пробвам! благодаря за урока!
catzarov на 30.06 2008 в 12:02ч.
аз опитах да го правя, не е много сполучливо описано.
т.е. то е добре, но ако е е някой по-нов ще му е сложно
малко :)
gapumo на 15.09 2008 в 23:16ч.
Ам да, аз не разбирам как да направя тези светлосенки?!
parpuclqk на 15.01 2010 в 00:31ч.
marta... Разгледах всички добавени от теб уроци и мисля че са полезни,интересни и приятно ефектни, но имам един въпрос към теб =) Той може би касае определено този урок а може би и до части този със сценичния грим ...=) Ти с таблет ли рисуваш или действаш с мишката?
П.С. - Сорка че ти задавам този въпрос тук, но не видях опция в сайта да ти пратя лично съобщение =)

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини