Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Работа с DAEMON Tools

alexander   трудност:    видян: 29283

 
 
Официален сайт: http://www.daemon-tools.cc/
Настояща версия: 4.10 X86 / 4.10 X64
Размер: 1.81 MB / 1.99 MB
Български интерфейс: Не (възможност да се добави)
 
DAEMON Tools е същински ветеран в своя клас. Програмата има дълга история и много почитатели по целия свят. Последната актуална версия 4.10 е налична в два варианта - X86 и X64. Първият е за потребители, които ползват 32 битов Windows, независимо дали са със 32 или 64 битови процесори. Вторият е за тези, които ползват 64 битов Windows. Програмата е безплатна, но съдържа adware. Добрата новина е, че конкретният adware представлява допълнително инсталиращ се тулбар и по време на инсталацията може да не се инсталира.
 
Инсталацията е стандартна и не би следвало да създаде затруднения. Може би един от най-големите недостатъци на DAEMON Tools обаче е сравнително не много удобния интерфейс, който евентуално може да затрудни начинаещия потребител. Всъщност понятието интерфейс при DAEMON Tools се изчерпва с иконата, която се намира до часовника в долния десен ъгъл на екрана и няколкото менюта, появяващи се при натискане върху нея, даващи възможност за настройки.
 
Нека заедно разгледаме какво предлага този софтуер. Можете да натиснете както с ляв, така и десен бутон на мишката върху иконата, като в зависимост от това ще имате възможност за различни настройки.
 
При натискане с ляв бутон се появяват две възможности: “Unmount all drives” ще “извади” (деактивира) всички добавени виртуални дискове. Ако натиснете върху “Device 0: [X:] No media” ще можете да заредите виртуален диск или ако вече е зареден да го извадите, като “0” е номерът на устройството, а “X” е буквата, под която е зададено.
 
При натискане с десен бутон се появяват пет възможности:
 
1. “Virtual CD/DVD-ROM” – меню за контрол на виртуалните устройства. От него можете да изберете: 1.1 “Device 0: [X:] No media”, което води към:
1.1.1 “Mount image” – извежда прозорец, от който можете да посочите желания от вас image файл.
1.1.2 “Set device parameters” – настройка на конкретното устройство:
 

- Vendor – възможност за избор на име на устройството (може да въведете каквото желаете). - Model – възможност за избор на модел на устройството (може да въведете каквото желаете).

- Revision – възможност за избор на номер на издание на устройството (може да въведете каквото желаете).
- Drive letter – възможност за избор на буква за даденото устройство.
- DVD Region – възможност за избор на регион за DVD дискове.
- Auto Insert Notification – възможност за автоматично отваряне на image файл (autorun функция).
- Reset to default – възможност за възстановяване на настройките по подразбиране.
1.2 “Unmount all drives” – “изважда” всички добавени виртуални дискове.
1.3 “Set number of devices...” – от тук можете да посочите колко виртуални устройства искате да създадете. Имате възможност да въведете от 1 до 4, като “Disable” изключва всички устройства.
2. Emulation – от тук можете да включвате / изключвате различните видове специфични емулации за различни защити.
3. “Options” – тук имате няколко допълнителни възможности:
- Secure mode - предотвратява нежелан достъп на други програми до DAEMON Tools (препоръчително е да е включена).
- Automount - възможност програмата да “поставя” последните използвани виртуални дискове при всяко стартиране на Windows.
- InUse check - възможност за включване и изключване на проверка - дали даден виртуален диск, който “изваждате”, все още не се използва от друго приложение (препоръчително е да е изключена).
- Autostart - възможност програмата да се стартира заедно с Windows.
- Tray icon - възможност да се зарежда иконата на програмата в системния трей при зареждане на Windows.
4. “Help” – Допълнителна информация за програмата.
5. “Exit” – Затваряне.
Програмата е на английски език, но има и български превод, дело на ентусиаст. Самата програма, както и превода й можете да намерите и изтеглите и от тук.
 Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: Национален Бизнес | Bomba.bg | IT Новини | Диплома.бг | TRAVEL туризъм | Реферати | AmAm.bg | Иде.ли | Курсови работи | Фото Форум | Spodeli.net | Фото-Култ | Atol.bg | Elmaz.com | MobileBulgaria.com | Казанлък.Com