Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Да си направим зомби

Stalik   трудност:    видян: 30209


Стъпка 1:

Всичко започва с подходящата снимка. За целите на урока можете да се снимате сами, тъй като така няма да се налага да търсите подходяща снимка. В краен случай можете да използвате долната, ако не сте стари и плешиви. Тя чудесна, тъй като ще можем с нея да си направим зомби, което жадно протяга ръка към нас.

 

 
 
Стъпка 2:
Сега ще отделим наето кандидат-зомби от фона и ще усвоим чудесната техника на маската. Изберете инструмента четка (Brush Tool или B от кутията с инструменти). Нека е голяма и яка, сиреч с Hardness=100%.
 
 
 
 
Стъпка 3:
Натиснете Q, за да активирате режим в маска и започнете да оцветявате бъдещото зомби. Ние всъщност не рисуваме, а създаваме маска. За работа с фините контури намалете четката и увеличете изображението - трябва да сме прецизни:
 

 
 
 
Стъпка 4:
Финалния резултат трябва да изглежда приблизително така:
 
 
 
Стъпка 5:
Натиснете Q отново и трябва да получите селекция:
 
 
 
Стъпка 6:
От главното меню изберете Select > Inverse:
 
 
 
Стъпка 7:
Следва Ctrl+C за копиране, Ctrl+N за нов документ и Ctrl+V за поставяне в новия документ. Това беше лесната част.
 
 
 
 
Стъпка 8: 

Сега имам три зони на работа: главата, ръката и тениската. Започваме с най-забавното - главата. Увеличете я със Zoom Tool.

 

 
 
Стъпка 9:
Не берете много грижа за косата - в последствие фонът ни ще е тъмен. Концентрираме се върху кожата. Зомбитата не обичат слънчевите бани, а и храната им не е от най-здравословните, така че обикновено има болнав блудкав тен на кожата. Трябва да се отървем от хубавият розов цвят. Правим отново маска и с Erazer Tool "спасяваме" от нея устата и очите:
 
 
 
Стъпка 10:
Отново излизаме от маската, обръщаме селекцията, копираме и поставяме на нов слой (създайте го от бутона в панела със слоеве - layers; Ctrl+V също е достатъчен - новият слой ще се създаде автоматично). Хубаво е да преименувате слоевете, така че да сме по-подредени. Това става с двукратно кликане върху тях.
 
 
 
Стъпка 11:
В панела със слоеве намерете падащото меню, където пише "Normal" и го направете "ненормално". Аз препоръчвам да изберете Screen:
 
 
 
Стъпка 12:
С Ctrl+L отворете панела с нива (Levels). Това е много важен инструмент във Photoshop, защото с него променяме сенките, средните тонове и осветените точки. Ще променим настройките леко:
 
  


Страници: 1 2 »

Коментари (3)

stalik на 16.03 2008 в 17:23ч.
Съжалявам, че се налага да публикувам урока наново, но беше загубен при смяната на дизайна. :)
veli4ko на 03.08 2009 в 01:12ч.
колега с кой photoshop работиш???
ZeLeTyUy на 21.05 2010 в 12:27ч.
яко е .. ама аз като почна да изрязвам човека и му отразвам пръстите. :D

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини