Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

7 образцови примера за интеграция на AdSense

kal   трудност:    видян: 10473

Всеки опитен уебмастър ще каже, че най-ефективната стратегия за монетизиране на сайт (печелене на пари от него) с Google AdSense е добрата интеграция на рекламите със съдържанието и дизайна. Какво имам предвид с това?

 

Колкото повече рекламите изглеждат като част от цялостната визия на сайта, толкова повече потребителя ще ги прегледат. Тоест имате по-голям шанс от повечето преглеждания да имате повече кликове = повече пари от AdSense…

 

Затова днес ще ви покажа 7 прекрасни примера за интеграция на Google AdSense с дизайна на различни популярни сайтове. Нека започна…

 

1) Feed Icons (www.feedicons.com)

 

 

Изключително прост, но ефективен начин за монетизация с Google AdSense. Мат Бретт от FeedIcons.com е използвал цветовата гама на сайта, за да слее рекламния блок със съдържанието, генерирайки повече кликове и по-голяма печалба.

 

Редовно се използва ключовата дума “icon“, за да се показват реклами на съответната тематика.

 

2) adClustr (www.adclustr.com)

 

 

Авторите на adClustr са се възползвали от формата и цвета на страничния панел, за да създадат малък червен блок AdSense реклами със закръглени ъгли, които да им носят доволно количество пари от интернет.

 

Забележете как и в първия пример, и тук, авторите използват цветовете на линковете като цвят на рекламните заглавия.

 

3) SimplyGold (www.nikhedonia.com/notebook)

 

 

Реклама под навигацията, изглеждаща като част от цялостната визия на сайта. Лесен начин за привличане на вниманието върху AdSense и повишаване на приходите от системата.

 

4) Creative Blinge (www.creativebinge.com)

 

 

Отново авторите използват заоблената форма на Google AdSense рекламите, за да ги направят част от съдържанието. Приложени са основните два цвята за текст.

 

5) Web Designer Wall (www.webdesignerwall.com)

 

 

Не само семплата интеграция е образцова, но и ключовото местоположение - в страничния панел, между облака с тагове (tagcloud) и потребителската анкета. Рекламите са поставени така, че потребителите редовно и лесно да ги виждат, дори понякога да не желаят.

 

6) Karen Cheng (www.karencheng.com.au)

 

 

В блога на Керън Ченг има една голяма разлика - тя използва цял втори страничен панел, за да го посвети на AdSense рекламите и печеленето на достойни приходи от тях. Надявам се само да има достатъчно посетители, с помощта на които да печели.

 

7) Best Web Gallery (www.bestwebgallery.com)

 

 

Best Web Gallery са достоен пример както за добър дизайн на галерия, така и за образцова интеграция на текстови реклами и AdSense Link Units.

 

Какво можем да извлечем от всичките тези примери?

  1. Поставяйте рекламите на ключови места. Страничния панел, под главната навигация, под логото, или хедъра на сайта са добри места за поставяне на Google AdSense рекламни карета. Избирайте местата с голяма кликаемост. Защото колкото по-видими са рекламите, толкова повече приходи ще ви генерират.
  2. Слейте рекламите с изгледа. Нереалистично е да поставите контрастиращ цвят реклами и да очаквате добри приходи от тях. Интегрирайте възможно най-добре рекламите с дизайна. Нека изглеждат като част от сайта, което всяко око трябва да прегледа.

Надявам се тази статия да бе достатъчно вдъхновяваща, за да подобрите печалбите ви от AdSense. Желая ви успехи!

 

Източник: http://kreativen.comКоментари (4)

photoshop lamer на 24.03 2008 в 16:33ч.
урока е много полезен за начинаещите уеб мастъри ... 'щот' в началото трябват пари ... и аз бях така доста време, но после стана друго :)
azerot на 06.07 2008 в 14:33ч.
това ще ми помогне за сайта ми
lz7go на 14.03 2010 в 20:33ч.
Това с RSS ще е полезно
Azazel на 22.04 2012 в 03:06ч.
Урока наистина е полезен. Но... съвета ми към начинаещите е да слагате такива реклами едва когато посещенията на сайта ви станат над 100 000 на ден. Иначе не си заслужава труда. Просто няма да ви платят. Както се случи с мен и с много други. Най-добре е да поддържате директна връзка с рекламодателите. Предложете на повече рекламодатели много ниски цени за връзка към сайта им и ви гарантирам, че ще спечелите много повече с много по-малко труд.

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини