Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Да направим постер на хорър филм

sneji   трудност:    видян: 16325

Здравейте. В този урок, ще ви покажа как лесно и бързо можете да направите обикновена снимка в постер на страшен филм. Избираме снимка, аз ще ползвам тази.

 

 

Ще ме попитате - "Е, как тази жизнерадостна и чувствена снимка ще стане постер и то на хорър филм?" Спокойно, ще ви покажа - лесно и бързо. Отваряме снимката във фотошоп и я обезсветляваме, но първо копираме слоя. Ctrl + J, след което натискате SHIFT + CTRL + U. Готово, време е тази жена да стане зомби. Правим 2 нови леъра. CTRL + SHIFT + N, след което избираме подходяща четка с бял цвят за очите и с червен за устните. На първия леър в който ще оцветявате очите не пипайте нищо, а на втория в който ще оправяте устните и зъбите, променете blending options на soft light. Е, нека рисуването да започне. Оцветете очите ( вътре! ) в бяло ( или черно, по избор ), след което натиснете на другия леър ( другия празен ) и попълнете устните с червен цвят, а зъбите можете да ги направите " избити " ( черен цвят ) или " бели " ( с бяло ), за да лъщят. За интересен ефект може да нанесете много тъмно червено, леко върху зъбите. Бъдете внимателни! Аз устните не мисля да ги оцветявам, вие може при желение. Време е да поработим върху косата и лицето. Преди това направете нов леър, и го сложете на hard light или soft light, по избор. Не се плашете, че има толкова много леъри, после ще ги съединим, след като направим косата и лицето. ( Layer -> Merge Visible) ! Косата може да оцветите отново в черно, дава хубав завършек. Време е да лицето. Нека да работим малко с "текстури ", за да стане по интересно. Изтеглете си снимка на каменни плочи, стени или някакъв вид текстура от гугъл. Аз ще ползвам тази:

 

 

Подобно е на свитък, но ще стане интересно. Копирайте частта от текстурата, която искате да сложите ( ctrl + c ), след което я поставете на снимката ( ctrl + j ) и сложете "OPACITY" на 60 - 70. Изтрийте с меката гума, частите, които излизат или не стоят добре. Е, почти готови сме. Време е само за малко " ефекти " върху пейзажа. Отрежете снимката, както пожелаете, и добавете текст пожелание. Можете да копирате снимката и да я поставите върху по - страшен фон - аз ще направя така. Изберете подходящ шрифт и измислете някоя фраза, по стряскаща. Ето и резултата при мен, надявам се урокът да ви е харесал!!!

 

 

 

 Това ми е един от първите уроци, така, че ако имате нещо не ясно, може да питате. Мерси, че се интересувахте от урока ми! Чао!!!Коментари (9)

zarov2 на 21.04 2009 в 23:15ч.
Ее аз съм от челси :D
но урока е много интересен и лесен!
simeonkata на 03.05 2009 в 22:01ч.
Много добре. Направих си супер як постер на "Здрач".
sgnsgn на 04.05 2009 в 23:58ч.
как се слага свитака(текстура) на лицето ..каде да натисна ;)
sgnsgn на 05.05 2009 в 00:02ч.
ии коя е фразата дето ти си измислила?
sneji на 05.05 2009 в 19:50ч.
" you will never walk alone " е фразата. :)
Иначе копираш текстурата ( ctrl + c ) от самата снимка, на която е текстурата и после върху документа ( снимката ), където е постера ти я пастваш ( ctrl + v ) ! Надявам се да съм ти била полезна! :)
Иначе мерси за коментарите, пишете още, щом мога ще ви отговарям веднага!
muneca на 15.05 2009 в 11:59ч.
А какъв ефект си позлвала ти? Как точно се постига тази "двойна снимка" така да се каже?
sneji на 30.05 2009 в 15:58ч.
ctrl + v, просто поставих снимката два пъти, и слагате opacity на 30 - 40.
speedcar на 12.06 2009 в 23:51ч.
Снежи ще извиняваш,но съм нов ...
Каде е примерно blending options на soft light или opacity на 30 - 40 (казах че съм нов с PhotoShop
bamm на 07.11 2010 в 23:49ч.
Пич над прозореца с леарите има едно правоъгълниче дето пише НОРМАЛ там цъкаш и му променяш блендинг опшънс а опаситито е до него и обикновенно е 100%.Това е за урока немога да кажа нищо защото не съм го правил,но ми хареса начина по които си подходила.Супер :)

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини