Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Манипулация на снимка в графика

IvoGrigorov   трудност:    видян: 24412

Така ще изглежда изображението, което ще създадем след като завършим урока.

 

 

 

1. Отворете снимката, която ще обработвате. Аз избрах произведението на Фредерик Лейтън "Урок по музика".

 

 

http://img109.imageshack.us/img109/6636/26142001.jpg2. И така нека да започнем. Дублирайте слоя Ctrl + J и я обезцветете с помощта на Image > Adjustment > Desaturate (Shift+Ctrl+U), върнете се на изображението с основния слой (по-долу) и създайте нов слой, който поставете над него. Отидете на основното меню и изберете Edit > Fill и изберете 50% Gray (сиво) и попълнете новия слой в сиво.

 

http://img651.imageshack.us/img651/4813/92347567.jpg

 

 

3. Останете на същия слой и отидете на Filters > Noise > Add Noise… Задайте на Amount 7%, изберете Gaussian и щракнете на отметката на Monochromatic. Преминете към най-горния обезцветен слой и го дублирайте (Ctrl+J). След това отидете на Layer > Layer Mask > Hide All. Подменете режима на слоя за смесване на Darken. Запомнете работата си до тук.

 

http://img85.imageshack.us/img85/4176/71245123.jpg

 

 

4. Селектирайте долния обезцветен слой и отидете на Filter > Stylize > Glowing Edges, като изберете следните параметри:
Edge Width 1
Edge Brightness 7
Smoothness 11Задайте режим на слоя за смесване на Soft Light, Opacity 50% и изберете Image > Adjustment > Invert (Ctrl+I ). Както виждате появяват се само общите очертания на изображението.


 

 

 

А сега започваме със забавната част .....4. Отидете на маскирания слой (горе) и кликнете върху маската. След това изберете мека четка приблизително около 50 пиксела и прозрачност на 20%. С бързи кръгови движение обходете зоната около центъра на изображението.

 

 

 

5. Сега, след като приключихме с основното изображение, изберете твърда четка до 2 пиксела и прозрачност до 15% и започнете да нанасяте щрихи създавайки фон на изображението (не забравяйте, че в момента обработвете маската).

 

http://img193.imageshack.us/img193/2643/61863509.jpg

 

 

6. Слезте на по-долния слой (слоя с контурите) и го обединете със сивата подложка Ctrl+Е. Сега създайте още един нов слой (над всички слоеве) и го обединете с основното изображение Ctrl+E, на въпроса дали желаете да приложите маската към изображението, щракнете Apply. Задайте режим на слоя за смесване на Normal. Сега ще забележите, че части от изображението са по-ярки, а някои, които отсъстваха-се появиха. Създайте маска на горния слой, като кликнете върху иконата на маската в долния панел и изберете черен цвят. Изберете голяма мека четка с Opacity не повече от 20% и обработете ярките части на изображението, това малко ще "погаси" яркостта им. Сега се отървете от маската, като я издърпате до иконата на кошчето за боклук, в лентата с инструменти. На въпроса дали да се приложи маска към изображението, щракнете върху Apply. Изберете твърда четка с диаметър от 2 пиксела и с прозрачност 20% и с нея нанесете контури и щрихи в краищата на горната част. Променете черния цвят на бял и отново нанесете щрихи.


 

http://img46.imageshack.us/img46/443/34192154.jpg

 

 

7. Продължавайте да нанасяте щрихи редувайки цветовете. Нанесете бели щрихи там, където са подчертано светлите участъци, а черни щрихи там, където искате да наблегнете на тях.
Добавете и малко контраст използвайки Image > Adjustment > Brightness/Contrast. В крайна сметка до тук трябва да получите графика подобна на тази.

 

http://img4.imageshack.us/img4/3166/91421281.jpg

 

8. Всъщност в този си вид изображението вече е готово и за тези, които не искат да вложат още малко въображение, може да се счита, че урока е завършен, но аз ще се опитам да го разнообразя малко... И така след многото слоеве и тяхната манипулация, в крайна сметка имаме два слоя, графика и оригинална картина.


Селектирайте слоя с графиката и добавете маска, щракнете в долната част на слоя на маската и изберете от иконката голяма мека четка с около 30% прозрачност и изберете черен цвят. Разходете се с четката около образа на момичетата. В близост до стъпалата намалете прозрачността на четката, а в участъците на малките детайли, намалете диаметъра на четката.
Още малко коригирайте щрихите, където е нужно променете, а където е необходимо добавете, докато постигнете крайния резултат. 

 

http://img171.imageshack.us/img171/4909/62758260.jpg

 

Обичам да гледам това изображение отдалече, сякаш момичетата в него оживяват. Успех на всички! 

 

 

Превод: Ivo Grigorov

Източник: Demiart.ruРегистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини