Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Подходящ header за сайт

sexywebdesign   трудност:    видян: 14896

Преди започването на един уеб дизайн трябва внимателно да се обмисли каква ще бъде целта на този сайт и как да се поднесе информацията , за да постигне желания ефект. Обикновено дизайна трябва да подтиква към някакво действие на потребителите, така че да не им е скучно, а и сайта да си върши предназначението. Ето, преди седмица трябваше да направа един сайт за фирма, която предлага различни видове услуги ( няма да влизам в подробности ) и целта на сайта е да накара новите посетители да си поръчат от услугите и следователно компанията да печели. Преди да седна пред компютъра си изясних главната цел – продажба и подчиних дизайна си на тази цел. Ето какво се получи в крайна сметка:

 

 


В този урок ще разберете как да си направите този дизайн. Няма да губя време в обяснение на размера на всеки елемент – направете го така както ви харесва. Въпроси от сорта „Колко да е голям хедъра?” не са много подходящи

 

1. Направете нов документ с бял фон


2. Вземете Marquee Tool направете селекция от единия до другия край за хедъра. Оцветете в преливка от цветовете – #203b5f #3d5d83 . Преименувайте слоя на хедър1. ( по-лесно ще работим след това )


3. Направете нова селекция ( няколко пиксела широка ) и оцветете в #71a44d

 

4. Още една селекция , още по-малка и оцветете в #838383

 

 

КАК МОЖЕ ДА КОНТРОЛИРАТЕ КОЛКО ПИКСЕЛА ?

Това е лесно. След като включите Marquee Tool , горе в работната лента ще Ви се покажат Feather и Style. Нас ни интересува Style : Fixed Aspect Ratio - вкарайте данните - колкото пиксела искате и сте готови.

 

Натиснете CTRL и цъкнете в/у слоя хедър1 . Включете Pattern Stamp Tool и изберете следния pattern -

 

 

 

Ако го нямате , аз съм направил един за вас , свалете го от тук. Цъкнете дясно копче и увеличете радиуса на „кръгчето” . След това минете по долния край на хедър1 НА НОВ СЛОЙ. Променете opacity на 30%. Напишете името на сайта и tagline , ако има. 


Добре сега е време да направим меню.


1. Вземете Rounded Rectangle Tool


2. Направете толкова „бутончета” колкото искате 


3. Отворете Blending Options на един от тях и направете следните настройки


 

 

4. Нека предположим , че ще се сменя цвета , когато е on-click ( когато мишката е в/у бутона ) , а и след това докато сме на тази страница. Отворете друг бутон и направете следните настройки - . Това ще са настройките на бутона , на чиято страница се намираме в момента.

 

 

 


Ето вече си имаме един приличен хедър. В следващите уроци ще довършим изграждането на този дизайн. Надявам се да ви хареса.

Ако имате въпроси , не се колебайте да питате на :

 

Ivan@aresto-studios.com
Skype : vn_draganov

Ако мислите , че съм Ви впечатлил с нещо , може да посетите блога ми – www.business-bulgaria.org, или да ми пишете . Ще се радвам да разговарям с всеки.

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини