Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

как да направим безупречна кожа

tiki12   трудност:    видян: 18950

Тази техника е професионална. Използва се от много модни списания за придаване на по-ефектен вид на фотомоделите.

1. Направете бърза селекция около частите, които ще променяте и копирайте селекцията в нов слой. В случая ще се коригира лицето. Ако след първата селекция искате да добавите и други части за промяна, трябва да ги поставите на точните им места. За целта кликнете с десен бутон на мишката върху следващата селектирана част и от менюто избирате Layer Via Copy2. Изключете слоя с Backgroundа (натиснете окото пред него в панела със слоеве) и преминете на слоя със селектираната част. Увеличете изображението колкото е необходимо, за да виждате добре какво работите (Ctrl+). Изберете мека гума със среден размер (Eraser Tool - Soft). Изтрийте зоните до самата кожа и внимателно минете по самит ръб за да се получи плавен преход. Когато приключите заключете този слой, като натиснете карираното квадратче в панела със слоевете:3. Вземете инструмента Smudge tool.Изберете мека четка със среден размер, и Opacity около 60-70%. В големи части от кожата правете плавни кръгообразни движения (замазване), а в зони с много детайли, като уста, вежди и т.н използвайте леки и бързи нанасяния, трябва да се получи добро преливане в цветовете и гамите им. Природните линии на лицето е добре да се оставят без промяна. Не се притеснявайте, че ще излезете извън очертанията, защото слоят е заключен.

4. Приложете Filter -> Blur -> Gausian Blur и опитайте да намерите ней-добрият вариант за изображението, когато няма да е много замазано, а няма и да има острите елементи от началното изображение.Преминете в панела History и кликнете на отделението с Gausian Blur, вземете History Brush - мека със средни размери и започнете да зачиствате частите от кожата, като избягвате очите, устата и т.н).

5. Filter -> Noise -> Add Noise - добавете много малко количество Uniform, Distribution (1.5-2.0%).Включете вече слоя с оригиналното изображение и намалете Opacitiy на около 65% (45-50% за мъжки персонаж).

Крайният резултат:Забележка: успешния резултат, до голяма степен зависи от вашите умения и прецизност!Коментари (1)

imilenov на 18.04 2013 в 11:32ч.
Урока е супер!!!
Благодаря!!!

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини