Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Как да защитите профила си в Facebook

skygameshd   трудност:    видян: 1318

Сигурно често разбирате ,че facebook на ваш приятел/ка е бил хакнат .Повечето аз вас си мислят че това няма как да им се случи , но в повечето случаи грешим.В тази статия ще ви дадем някои идеи как нашия профил в социалната мрежа да е малко по-защитен.
1.Най-важното е да не предоставяте никаква информация която може да бъде използвана срещу вас . Като дата на раждане .Емайл и други.Най-често използвания метод  за хакване на вашия профил е Социално Инженерство ,а именно с лична информация използвана във вашия емайл адрес.В повечето случаи този метод се използва от хора които ви познават доста добре.
2.Добре е да използвате таен въпрос и отговор във вашата поща които е различен от вариантите по –долу :
Как си
Как се казва майка ми/баща ми брат ми и така нататък.
Как се казвам , Как ми е ЕГН-то , Какъв ми е любимия цвят .  
Ще се изненадате колко от вас имате такива въпроси , а отговора в повечето случаи е доста лесен и лесно можете сами да се издадете.
3.Както вече може би разбрахте от т.1 и т.2 добре е потенциалните хакери да не знаят вашия емайл адрес ще ги затрудните доста. Можете просто да разгледате опциите с които вашия профил разполага и да скриете вашият емайл адрес, а също така и дата на раждане или да използвате фалшива във вашата поща ,но и това е излишно ако имате  достатъчно сложен таен отговор.
4.Друг често използван метод е когато проверите вашия профил от предварително заразен компютър с  Key Logger . Тогава можете дори и да не разберете ,че други хора имат достъп до вашия профил.
5.Не приемайте файлове по Skype ако не сте на 100% сигурни в тях.Често ваши познати ви пращат файлове без дори да знаят защото компютрите им са вече заразени и вируса се опитва да зарази и вас.
6.Много добра защита която можете да използвате във вашия профил е когато при влизане сайта изпраща на вашия телефон код за достъп значително можете да затрудните хакерите.

Наглася се от тук :

7.Друго което е съществено важно е да използвате криптирана връзка между вас и сървъра на страницата която се нарича SSL . Това променя вашия таг http:// във https://
8.Добре е да добавите и втора поща към вашия профил която не използвате за други цели във случаи ,че първата бъде хакната.
Надяваме се съветите да са ви били от ползва.И никога не забравяйте ,че в повечето случаи най-голямо желание за достъп до нашия профил имат близките ни ,който искат да знаят всяка наша стъпка или просто поредната клюка.
 
за въпроси скайп ivo.pifa2 Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини