Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Векторизиране на кола

fix3d   трудност:    видян: 23553


Долу може да видите снимката, която избрах да векторизирам. Качеството на снимката не е от голямо значение, стига да виждате ясно контурите.


Процеса

Отворете изображението, което сте избрали във Фотошоп. Преименувайте слоя със снимката на "theimage".

След това копирайте слоя (Ctrl+J) и направете една група, преименувайте я на "Elements".И вече може да започнете да правите формите, като използвате "Pen Tool"-а разбира се.

Започнете като направите формата на цялата кола.
Преди да започнете да правите самата форма изберете тъмен цвят от снимката (винаги може да го промените, така че не отделяйте много време в подбор).

След това вземете Pen Tool-а от панела с инструменти и в хоризонталната лента с настройки активирайте "Shape Layers", както е показано на картинката:След това започнете да ограждате формата.

За ,да работите по-детайлно и лесно приближавайте и отдалечавайте в процеса на работа (Ctrl и + приближава Ctrl и - отдалечава). Понеже слоя, който се е създал е под копието на снимката няма да виждате създаващата се форма.След като обиколите цялата кола свържете с началната точка.
След това натиснете на окото пред слоя "theimage copy", за да го скриете и да може да видите как изглежда формата в цвят.Така трябва да изглежда панела ви със слоеве, ако ли не преместете слоевете така че да имате същата подредба. Ако натиснете на панела "Paths" ще видите пътя на векторния слой.Променете точките от пътечката.

Сега отново покажете слоя 'theimage copy'. Изберете инструмента 'Convert Anchor Point' и променете кривите на пътечката.
Изберете слоя "Shape 2" и с инструмента като започнете от най-близката гума започнете да изкривявате правите свързващи отделните точки. Това става като натиснете на някоя точка и местите мишката без да пускате копчето.


Отделете малко време, за да свикнете да работите с 'Convert Anchor Point' тъкмо ще докарате много очертанията на колата.
Страници: 1 2 3 4 »

Коментари (2)

neronski на 27.08 2006 в 13:19ч.
Много полезен урок. На мен ми е един от първите. Досега съм се учил сам и определено нямах успех, само елементарни неща. Урока е добре написан и разбираем. Браво
Lentavia на 20.06 2007 в 06:22ч.
Много готин урок :) При мен малко се разминава ама все пак снимката беше с много лошо качество :) другото гадно нещо е , че не на всякъде мога да очертавам с "Shift" и много трудно го наместих :) ето и какво получих :
http://lentavia.info/photoshopbg/vektorentrabancedes.gif

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини