Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Сбор, произведение, разлика

sisaria   трудност:    видян: 62619


Напишете някакви числа в редица по едно, ето така:След това добавете няколко колони от дясно и поставете рамка:Както се досещате ще изчислим във всяка колона съответното действие. Следвайте примера:Сборът на числата вече е пресметнат по добре познатият ни начин. (забележете че ако сега добавите числа в клетките между тези с числата - сборът ще се промени, изчислявайки ново написаните числа. Ако не искате това да се случва, в началото при сбора не маркирайте всичко с Auto Sum, а натискайте Ctrl+ляв бутон на мишката само върху клетките които искате да изчислите, като след всяка избрана цифра натискайте знак (+ ).

При разликата обаче нещата стоят малко по-сложно:
Натиснете в клетката, в която искате да изчислявате и натиснете =....след това натиснете върху число, от което искате да извадите, после знак минус (-). След това натиснете върху друго число и натиснете ENTER:Произведението на числата се намира като натиснете в клетката в която желаете да получите резултат, напишете = и с ляв бутон на мишката натискате във всяка от клетките, която искате да умножавате, като след всяка селектирана клетка напишете знак за умножение (*). Когато стигнете до последната клетка натиснете ENTER.При делението се използва абсолютно аналогичен начин на пресмятане. Натиснете в клетката в която желаете да получите резултат, напишете = и с ляв бутон на мишката натиснете една от клетките след това напишете знак за деление (/) и натиснете в друга клетка. После натиснете ENTER.Експериментирайте и с други числа и в друга ситуация!
Коментари (5)

bezdrum на 27.02 2007 в 13:19ч.
За безплатен не знам, но в сайта на Microsoft със сигурност го има)))
Аз бих ти предложил да си изтеглиш Опен Офис-а, почти същият е като Microsoft, безплатен е, и лично на мен ми харесва повече.
http://www.openoffice.org/
kiko00 на 10.02 2008 в 12:54ч.
здравеите аз съм още начинаещ искам да ви помоля да ми кежете как да направя така че от ЦЯЛАТА колона (Е)цифрите да се сумират с цялата колона (F)и резултата да се показва в (G) за всеки ред без да се налага да го правя за всеки ред по отделно
raca69 на 07.04 2008 в 16:21ч.
до kiko00
маркираш трите колони едновременно и натискаш бутона за сума от лентите с инструменти
sweetcat на 07.09 2008 в 21:43ч.
Доста добре се получи след този урок!Аз съм начинаеща :) и като за въведение е доста добре!!
jet01 на 21.02 2009 в 14:37ч.
А как да извадя няколко числа?Става само с едно.

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини