Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Урок за създаване на рекламна брошура

CaTzArOv   трудност:    видян: 71841

Отворете нов документ и задайте нужната големина на листа
corel draw - uroci.com

Една тънкост е шапката да е малко по-голяма от дъното на брошурата, ако се придържате към това правило ще постигнете добър ефект.
Аз в случая ще правя рекламна брошура за строителна фирма.

corel draw - uroci.com

Шапката се използва са слагане на лого на фирмата и мотото и.
А дъното на брошурата се ползва за слагане на контактна информация

В случая аз съм направил шапката и дъното от 2 слоя долният жълт, горният син.
2. Сега предстои да сложа логото и мотото на фирмата в шапката

corel draw - uroci.com

Сега остава да попълним дъното с адресната информация

corel draw - uroci.com

Вече сме направили всичко, сега остава същинската час, средата, там винаги се слага нещото в/у което ще се акцентира в рекламният материал.

corel draw - uroci.com

Сега остава да добавим и някакъв текст, тъй като не трябва да правим комикс с картинки а рекламен материал, в който задължително трябва да присъства и пояснителен текст.

В случая аз ще сложа пояснителен текст с разни строителни смеси, който се използват от тази строителна инсталация на картинката.

corel draw - uroci.com

От долната страна под камиона ще наслагам други строителни продукти в/у който не се акцентира, но им се прави присъствена реклама.

corel draw - uroci.com

В случая там акцентирам в/у друга строителна машина и строителните смеси които ползва тя.

Вече имаме цяла брошура, сега за да е готова за пращане в печатницата трябва да маркираме обектите с текста и да ги заключим като криви, това става с помощта на Ctrl + Q . След като сме свършили с това е време да сейвнем документа като PDF ( for Press ) и да го метнем по е-майла или да CD.

Автор: CaTzArOv
www.uroci.netКоментари (9)

pinky76bg на 30.10 2006 в 22:25ч.
не е обяснено както трябва. нито е казано дали се взима правоъгълник за двете шапки. КАК ЩЕ НАПРАВИШ ЕДНА ЦЯЛА РЕКЛАМНА БРОШУРА? КАК ЩЕ СЕ СГЪВА ПОСЛЕ. МОШЕЩ ЛИ ДА ВЪВЕДЕШ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ОБЯСНЕНИЯ КЪМ УРОКА?
CaTzArOv на 31.10 2006 в 15:27ч.
Шапките се правят с Rectangle Tools (F6) (няма друго с какво)
Типа рекламна брошура която съм написал за урока е листовка,
без да се прегъва никъде.
Ако ще правиш брошура с прегъвка, просто пусни парсери на
проекта къде искаш да мине ударника.
Spade на 05.02 2007 в 11:12ч.
Искам да попитам как става преобразуването на един корелски файл - в PDF. Много ми трябва това, до сега винаги съм работил само с CorelDRAW и така си изпращам докоментите за печат. Има печатници които работят само с PDF файлове. Моля помогнете :(
acho на 08.10 2007 в 13:53ч.
Искам да попитам как става преобразуването на един корелски файл - в PDF.
borovinka на 12.10 2007 в 10:54ч.
От File отиваме на Publish to PDF и сте готови!
stasssy на 16.11 2008 в 16:26ч.
Преобразуването на един корелски файл в друг формат става от менюто File -> Export и можете да изберете различни формати: pdf, png, jpg ...
az на 30.11 2008 в 17:27ч.
ок всичко е много хубаво, обаче ти само обясняваш какво ще направиш, а не обясняваш как ще го направиш...? Никъде не става ясно например как се правят колонките, в които после си поставил "пояснителен текст"? Ти явно си работил с готови материали, обаче как примерно ги форматираш, за да могат да се поберът в нужният формат?
sspoko на 05.04 2012 в 15:42ч.
Колонките с текста могат да се направят по два начина 1- натискаш F8 и изтегляш със задържан ляв бутон поле което ти е необходимо после въвеждаш текста в него тук има още много възможности /например когато имаш няколко текстови блока как да приливаш текст от един във друг и прочие/ но това си е за отделен урок 2- F8 и започваш директно да пишеш като сам преценяваш кога да правиш нов ред и прочие втория начин определено не е най удачния за по дълги текстове но го споменавам за инфо.
chocolate10 на 20.04 2014 в 16:12ч.
Здравейте, може ли да обясните като за напълно начинаещи стъпка по стъпка урока. Например: отворих празен лист с указаните параметри и..... от коментарите разбрах как се правят шапките. И съм до тук. А после как се оцветяват? Успях с налучкване да оцветя жълтите, а другите? И как да запазя цвета да е еднакъв, когато оцветявам две различни места, да не налучквам. Как се въвежда текста и изображенията? И т.н.

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини