Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Как да направим Windows XP по-бърз

fix3d   трудност:    видян: 72482Подберете лека антивирусна програма в случай, че имате наличие на интернет връзка. Много противовирусни програми са доста обемисти и заемат значително количество системни ресурси, което води до понижена производителност. Леки антивирусни програми са: AntiVir Personal Edition, AVG7, F-Prot, NOD32 и др. Можете да изключите допълнителните модули на някои от тези програми, но само ако не са ви необходими (напр. E-mail защитата).

Колкото и оперативна памет (RAM) да имате бъдете сигурни, че в много ситуации тя не е достатъчна. Затова съществува така наречената виртуална памет. Тази виртуална памет представлява един SWAP файл изпълняващ функциите на допълнителна оперативна памет. Разликата в скоростта на четене и запис в RAM и SWAP паметта е много голяма в полза на RAM паметта. Въпреки това в случай, че разполагате с малко RAM (напр. 128МВ) ще е от полза да увеличите размера на виртуалната памет на вашия компютър. Контролирането на размера на SWAP файла (pagefile) става от Start > Settings > Control Panel > System > Advanced > Settings (Performance) > Advanced > Change (Virtual Memory). Там изберете Custom size и задайте максималния рамер на тази допълнителна памет. По подразбиране операционната система слага размер равен на 3 х размера на RAM-а. Колкото по-малко оперативна памет имате, толкова максималния размер на pagefile ще е по-малък. С течение на времето този SWAP файл се фрагментира. За да го дефрагментирате от същото място задайте системата да не използва тази памет (No pagefile). Рестартирайте и пуснете Disk Defragmenter. След това отново разрешете употребата на виртуална памет, задайте размери на pagefile и рестартирайте отново.

Забраната на welcome екрана оказва влияние върху скоростта на изключването и зареждането на Windows XP. Това влияние е малко, но по-добре малко, отколкото никакво. Отидете на Start > Settings > Control Panel > User Accounts > Change the way users log on or off > махате отметката от Use the Welcome Screen > Apply Options.

За да работи една система бързо и стабилно тя трябва да бъде добре поддържана.


Автор: Светослав Миронов
Урока е предоставен от Computer's Help
Забранява се копирането на материала в други страници без разрешението на автора!


Страници: «1 2

Коментари (5)

creamy на 19.01 2014 в 16:42ч.
Здравейте, не разбирам много от операционни системи и настройки, но въпреки това се наех някои от нещата описани тук да ги направя. Не знам къде я оплесках но след предпоследния съвет за контролирането на размера на SWAP файла компютърът не се свързва към интернет. Моля, който може и има желание да помогне. :)
naskobk на 28.01 2014 в 12:26ч.
Опитай се да възстановиш системата от по задна дата пътя е следният:
Start;Programs;Accessories;System Tools;System Restore
Milenita на 03.02 2014 в 14:58ч.
За да си върнеш старите настройки следвай този път - Start, Programs, Accessories,System Tools, System Restore
и избираш дата на възстановяване преди да си направила грешката, и всичко ще се върне както ти е било преди
dimo70 на 29.03 2015 в 11:19ч.
Най-добрия начин да се оптимизира една машина под Windows е с AUSLOGIC BOOST SPEED
sgzhelev на 29.06 2015 в 20:51ч.
Здравейте, не знам за какво XP сте намерили техническите параметри, но за стандартното XP SP3 системните изисквания към процесора са 250/300 MHz. Иначе съветите работят. Браво за добрия урок. :)

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: Национален Бизнес | Bomba.bg | IT Новини | Диплома.бг | TRAVEL туризъм | Реферати | AmAm.bg | Иде.ли | Курсови работи | Фото Форум | Spodeli.net | Фото-Култ | Atol.bg | Elmaz.com | MobileBulgaria.com | Казанлък.Com