Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Прост печат

sisaria   трудност:    видян: 34115


Отворете Corel Draw и нагласете страницата си на А4.

Вземете инструмента Elipse Tool и начертайте някакъв кръг. След това го мащабирайте. Следвайте схемата:Копирайте кръга и го оразмерете на 26х26 mm. След това отново направете още едно копие на кръга и го оразмерете 15х15 mm. След това селектирайте трите кръга с инструмента Pick Tool и изберете Arange>Align&Distribution, изберете center и за хоризонтала и за вертикала.

След това напишете с инструмента Text Tool, текста които искате и му задайте размер 12pt . След това селектирайте текста с инструмента Pick Tool и със задържан бутон Shift маркирайте средния кръг (този с размери 26х26 mm). След това изберете Text>Fit text to path.. ще видите че текста ще се увие около кръга. В горната част ще се появи лента с видите настройки за текста:


Експериментирайте. В зависимост от това какъв текст сте написали.

След това маркирайте само средния кръг (без текста) и го изтрийте с Delete. Можете да сложите др текст по средата на печата ако искате.автор: sisariaКоментари (5)

pirin92 на 12.02 2009 в 21:56ч.
как да си я сваля тая програма
luboto на 12.02 2010 в 23:04ч.
sisaria, а ако в долния край на печата искам да напиша нещо как да го направя? Програмата винаги слага думата отгоре и като я завъртя отдолу става на обратно. Пробвах огледален образ на думата, ама и така не става. Аки някой може, да помогне !
makkasi на 25.10 2011 в 22:44ч.
направи два пъти мирор на текства(вертикала и хоризонтала) и завърти елипсата или кръга, с каквото си го направил :)
garabedov на 21.12 2011 в 21:45ч.
Има и по-лесен начин.Начертайте окръжност и задайте размера(диаметъра)който ви е нужен.Вземете инструмента за ТЕКСТ.Доближавайки курсора до линията на окръжноста,той се променя,в зависимост от това дали е във или извън очертанието.Курсора трябва да опипва очертанието.Можете да пишете във или извън очертанието.Текста ще се извие по окръжноста.Вземете инструмента-Pick tool и селектирайте с него текста.В началото на текста се появява малък червен маркер,премествайки маркера вие премествате текста на желано от вас място-по очертанието на кръга,отдалечавате го от чертата,премествате го във или извън окръжноста-на желано от вас място.
1234561 на 30.03 2016 в 15:01ч.
Как да си запазя печата така, че да няма никакъв фон?

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини