Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Анимиране на герой от видео игра

Ledenata   трудност:    видян: 130281. Отворете картинката, която ще използвате за фон на действието. Тя сигурно е индексирана, затова първо я маркирате с Ctrl+a, после я копирате с Ctrl+с и я слагате в нов прозорец - Ctrl+n, Ctrl+v. Сега трябва да имате 2 слоя в новия документ:

uroci.com / Photoshop - Ledenata

2. Отворете си галерията с героите и огледайте за серия, която е подходяща за вашата анимация. Аз ще го направя с проста поредица на ходеща фигурка.

uroci.com / Photoshop - Ledenata
За целта са ми необходими само 3 движения на човечето, но ще изглежда добре, след като завърша анимацията.
3. Изберете rectangular marquee tool и направете селекция около първото движение на вашето ходещо човече - в моя случай това е стоящия Марио.

uroci.com / Photoshop - Ledenata

4. След като сте селектирали вече, копирайте го с Ctrl+C и го сложете на подходящо място на избраната от вас фонова картинка.

натисни тук, за да видиш картинката

С това приключвате първата част от анимацията си.
5. Повторете същото за всяка от останалите пози на анимирания герой - маркирате го от галерията, копирате го и го поставяте върху фоновото изображение. Важно е да слагате всяко следващо човече на правилното място - моя Марио ще ходи, затова ще поставям всяка следваща селектирана и копирана картинка малко вдясно от предишната, за да не изглежда все едно ходи на място.


Страници: «1 2 3 4 »

Коментари (1)

charmed на 29.08 2006 в 15:23ч.
Да супер е, но има смисъл само ако имаш дстатъчно от движенията на героя иначе ще стане грозна картинка. :)

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини