Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Подчертаване на текст

Ledenata   трудност:    видян: 6654


1. Отворете си нов документ с размери по желание. С инструмента за писане на текст напишете някаква дума /за предпочитане е шрифт, който прилича на ръкописен/. Драснете под думата една огъната черта, чието откриване ще анимираме.

uroci.com / Photoshop - Ledenata

2. Създайте нов слой. На него скрийте подчертавката с бял правоъгълник.

uroci.com / Photoshop - Ledenata

3. Слоевете ви трябва да изглеждат по този начин:
uroci.com / Photoshop - Ledenata

4. Прехвърлете се в Image Ready.
5. Дублирайте фреймовете /тук са 10/.
6. В панела за анимация селектирайте втория фрейм и слоя с белия правоъгълник. С инструмента за преместване Move Tool дръпнете малко надясно правоъгълника, така че да се открие началото на подчертавката.
7. Селектирайте следващия фрейм и придвижете още малко надясно белия правоъгълник. Повторете същото за останалите фреймове, като гледате отместванията да са на равни разстояния.

uroci.com / Photoshop - Ledenata

8. Задайте време за закъснение на фреймовете, в зависимост от желания ефект. Ето и крайния резултат от оригиналния урок:

uroci.com / Photoshop - Ledenata

Там, където съм го чела, сайта е на бял фон и затова изглежда добре, но на нашия син фон, белия правоъгълник не помага, защото се откроява :) Най-лесно ми беше да сменя фона на анимираното гифче - ето и моя резултат, пригоден към цвета на форума ни :lol:

uroci.com / Photoshop - Ledenata

Ако някой копира този урок за друг български сайт, искам да знае, че няма нужда да се краде - давам съгласието си да бъде показван и на други места в интернет, но имам едно условие - след урока да бъде копиран и следният текст:

Преведено от: Ledenata
Източник на урока: www.insidegraphics.comКоментари (1)

carcass на 27.10 2006 в 03:17ч.
Лесно и ефектно. Така обичам :)

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини