Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Интегриране на SP2 в Windows XP инсталационен пакет

fix3d   трудност:    видян: 11085


Често след инсталацията на Windows XP се налага да го обновим с последния излязъл service pack. За да си спестим тази процедура може този сървиз пакет да бъде интегриран към самия инсталационен пакет на Windows. В тази статия ще видите как се интегрира Service Pack 2 в инсталационния пакет на Windows XP. Какво ни е необходимо:

- Инсталационен диск с Windows XP или свален инсталационен пакет от интернет
- Service Pack 2 (пълна версия)

Ще използваме Windows XP с интегриран SP1 копиран от инсталационен диск върху твърдия диск. Ето какво включва този инсталационен пакет:

натиснате тук, за да видите картинката

В папка WINXP_INST, намираща се на устройство D: сме копирали Windows XP от инсталационен диск. С папката SP2 на същото устройство сме свалили пълната версия на Service Pack 2. Можете да го изтеглите от тук.

Стартирайте Command prompt от Start > Run > пишете cmd > OK. Намерете папката, в която е SP2 (в случая D:SP2) и въведете името на пакета с параметър /х.

uroci.com / уроци.ком

натиснете тук, за да видите изображението

Ще излезе малко прозорче, в което посочвате мястото, където ще бъдат извлечени файловете от SP2 пакета.

натиснете тук, за да видите изображението

Тук съм посочил пакета да бъде разархивиран в папка SP, намираща се в папката с Windows XP. След тази стъпка започва извличането на файловете на Service Pack 2.

uroci.com / уроци.ком

Следващата стъпка е интегрирането на разархивирания пакет в инсталационния пакет на Windows XP. Отново се връщаме в Command Prompt, за да изпълним следващата команда. В папката, в която извлякохме файловете от SP2 (WindowsXP-KB835935-SP2-ENU) трябва да има друга папка - i386, а в нея трета - Update. По команден ред влизате в тази папка и изписвате командата update /integrate:d:winxp_inst, както е показано на снимката. Командния ред може да изглежда по различен начин в зависимост от имената и местоположението върху хард диска на тези пакети (Windows и SP2) и директориите, в които се намират.

натиснете тук, за да видите изображението

Започва самото интегриране на извлечените файлове на Service Pack 2 в инсталационния пакет на Windows XP. След приключването на процеса Windows ще съобщи.

uroci.com / уроци.ком

uroci.com / уроци.ком

натиснете тук, за да видите изображението

След интеграцията на Service Pack 2 ще забележите файла win51ip.SP2 в папката WINXP_INST, където е нашия Windows. След приключването можете да изтриете папката SP, в която разархивирахте SP2 (WindowsXP-KB835935-SP2-ENU). Сега вече можете да запишете този Windows XP с интегриран Service Pack 2 на CD.


Автор: Светослав Миронов
Урока е предоставен от Computer's Help
Забранява се копирането на материала в други страници без разрешението на автора!Коментари (1)

lgibm на 23.08 2006 в 22:57ч.
Този диск трябва да има boot сектор, за да се стартира с пускане на PC-то. Тук е описано как се интегрира сервизен пакет, но така записан диск няма да се стартира без работеща операционна система. Значи, ако Уиндоуса ви е скапан, няма как да тръгне инсталацията. За да си направите стартов диск след интеграцията, може да ползвате IsoBuster, за да извадите Microsoft Corporation.img от оргинален CD с Уиндоус, както и Nero Burning ROM, за да направите интегрирания пакет boot-ващ, с помощта на извадения Microsoft Corporation.img. Не е лошо да се добави урок за това. Аз не знам как.

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: Национален Бизнес | Bomba.bg | IT Новини | Диплома.бг | TRAVEL туризъм | Реферати | AmAm.bg | Иде.ли | Курсови работи | Фото Форум | Spodeli.net | Фото-Култ | Atol.bg | Elmaz.com | MobileBulgaria.com | Казанлък.Com