Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

TuneUp Utilities 2006 - пакет за настройка и оптимизация на Windows

fix3d   трудност:    видян: 25690


TuneUp Utilities е една чудесна програма за настройка, поддръжка и оптимизация на операционната система. Програмата предлага богат избор от настройки, разпределени в групи за бързо и лесно оптимизиране на Windows. Ето какво предлага тя: настройка на системни функции, смяна на икони, ефекти, управление на паметта, Autorun Manager, системна информация, почистване на твърдия диск и регистрите, мениджър на процесите, редактор на регистрите, функция за премахване на програми, пълно премахване на файлове, възстановяване на файлове и др. В тази статия ще използваме последната излязла версия на програмата за момента - TuneUp Utilities 2006. Интерфейсът на TuneUp Utilities е доста добре разработен и лесен за употреба.

При стартиране на програмата нейният прозорец изглежда така:

uroci.com / уроци.ком

В лявата част са разположени основните категории от различни опции и модули на програмата, а в дясно съдържащите се подгрупи от опции на избраната категория от лявата част на прозореца. Ще разгледаме възможностите на TuneUp Utilities 2006 поотделно.

Customize & Analyze
Модулите в категорията Customize & Analyze най-общо казано ще ви помогнат да настройте операционната система според вашите нужди.

TuneUp SystemControl и TuneUp Styler използвайте, за да конфигурирате облика на вашата операционна система – ефекти, менюта, прозорци, икони и др. Тук избора от различни по вид опции е огромен, така че ще си спестя излишни обяснения.

TuneUp StartUP Manager ви позволява да премахвате различни приложения, стартиращи се при стартирането на Windows.Освен премахването (забраняването) на ненужни приложения (чрез Delete или Disable entry) от Startup списъка вие можете да добавяте такива (чрез Add). Тук трябва да бъдете внимателни кои системни програми премахвате, за да не забраните стартирането на важен за вас процес. При кликване върху избрано приложение от списъка, в левия панел на прозореца TuneUp Utilities показва обща информация за него.

TuneUp System Information извежда информация за вашата система. Тази информация включва: обща информация за хардуера и периферията, операционна система, дисплей, системна памет, процесор, мрежа, твърд диск и информация за текущите системни ресурси. Тази възможност в пакета TuneUp спестява инсталирането на програми като Everest или AIDA.

uroci.com / уроци.ком

Clean up & Repair
Модулите в тази категория се използват за почистване на вашата система от различни ненужни файлове, заемащи излишно дисково пространство. След деинсталирането на някои програми остават неизтрити регистри, които се трупат с течение на времето. Макар и малко, с натрупването си те забавят Windows при търсенето на дадена информация в регистратурата. Модулът TuneUp Registry Cleaner се справя отлично с почистването на вашите регистри.

Почистването на регистрите може да се раздели на два етапа: проверка и почистване.

1. При кликване върху TuneUp RegistryCleaner излиза този прозорец:

uroci.com / уроци.ком

2. Започва проверката на файловете. След приключването на сканирането кликнете на бутона Show errors.

uroci.com / уроци.ком

3. След това кратко сканиране излизат резултатите в прозорец, разгърнат на целия екран. Най-хубавото, е че всички налични проблеми са групирани в отделни категории, с подробни описания. Използвайте Start cleaning, за да започне почистването.

uroci.com / уроци.ком

4. От тук продължавате само напред.

uroci.com / уроци.ком

5. Започва „поправянето” на засечените проблеми. След това тази процедура стига до своя край.

uroci.com / уроци.ком


Страници: 1 2 3 »

Коментари (5)

petrovpacking на 29.08 2006 в 15:45ч.
ползвам я от 6 месеца и наистина е супер но никакъв ъпдеит досега????????
gen4ev на 12.04 2008 в 19:10ч.
Програмата е супер но можеш да изтеглиш и БГ интерфеис.Ползвам я от 1година.
speedcar на 12.07 2009 в 21:33ч.
Много добро.Аз съм с 2009 версия и е малко различно,но нищо... пак помага ... БРАВО!
Добра статия
vvp1961 на 15.11 2009 в 23:39ч.
Аз съм с версия2010 просто е перфектна,работи си във фонов режим и постоянно следи за грешки.Доста по-различна е от тази в статията но общо взето и двете версии служат за подобрение работата на компютъра.Благодаря!!!!
marlo02 на 15.04 2011 в 22:06ч.
Програмата е перфектна. Но аз ползвам версия 2008 с български интефеис . По добра програма не бях срещал , пробвах версиите 2010 , 2011 . но тази ми пасна най добре. Още повече , че всичко е на български език а функците са същите като на по новите версии .

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: Национален Бизнес | Bomba.bg | IT Новини | Диплома.бг | TRAVEL туризъм | Реферати | AmAm.bg | Иде.ли | Курсови работи | Фото Форум | Spodeli.net | Фото-Култ | Atol.bg | Elmaz.com | MobileBulgaria.com | Казанлък.Com