Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Записване на 800 МВ диск

fix3d   трудност:    видян: 17641


Описание на процедурата по запис на 800 МВ диск, която се различава леко от процедурата на запис на обикновен 700 МВ диск. Но преди да започнете убедете се, че вашата записвачка поддържа записването на дискове с големина над 700МВ. Трябва да знаете, че за да изпичате дискове с големина 800 МВ трябва да поддържа такава опция (overburn) .

Забележка: за да запишете 800 МВ диск трябва вашата записвачка да поддържа Overburn. Обикновено в инструкциите за употреба си е записано какво поддържа записвачката.

Процедурата по записване на дискове с големина над 700 МВ е малко странна и първият път когато се сблъсках с нея се изненадах, в началото си мислех, че като вкарам диск с големина 800 МВ Nero ще отчете неговият размер и просто ще ми даде да напълня тези 800 МВ с това, което съм избрал. Всъщност нещата не са точно такива. Ще трябва да нагласите записващата програма да може да записва и върху дискове с големина над 700МВ, а самият Nero ще ви ги отчита като 700МВ, т.е. когато сложите 800МВ файлове ще ви показва, че сте надвишили лимита на диска със 100 МВ.

Настройка на Nero
Отворете Nero и загасете появилия ви се 'New Compilation' прозорец. След това отидете в менюто 'File->Preferences' . Отидете в таба 'Expert Features' (виж фигура 1).
óðîöè - uroci.com
Фигура 1

Това, на което трябва да обърнете внимание е полето 'Enable overburn Disk-at-once burning' на него трябва да има отметка. Като стойност в полето под него трябва да въведете 99 min, а sec и frm оставете празни.
Тази настройка се отнася за максималната големина на диск, който може да запишете. В нашия случай искаме да запишем 800 МВ диск, което ще рече около 90 минути като за тази цел Nero ще използва Disk-at-once метод на изпичане на диск.

След като направите това отидете на 'File->New...' натиснете New и изберете какви файлове ще запишете на диска.

óðîöè - uroci.com
Фигура 2

В моя случай както виждате на Фигура 2 имам един филм с големина 786 МВ (който далеч надхвърля границата от 700МВ). Nero ми показва, че съм надвишил капацитета от 700 МВ на диска, но както казах по-горе Nero не разчита, че диска е с големина 800 МВ. Това не е проблем за това след като сложите диска натиснете бутона 'Burn'.

óðîöè - uroci.com
Фигура 3

След като ви се появи прозорчето показано на фигура 3 изберете опцията 'Disk-at-once' намираща се срещу надписа 'Write Method' , изберете скорост на запис и натиснете 'Burn' .След като натиснете този бутон ще ви се появи предупреждението от Фигура 4.

óðîöè - uroci.com
Фигура 4

Това предупреждение ви казва, че сте надвишили капацитета на диска и е опасно да продължите напред. Но след като разполагате с диск с големина 800 МВ в писачката натиснете спокойно бутона 'Write Overburn CD' .

Диска ще започне да се записва като обикновен 700 МВ диск.

източник: http://www.hometechlabs.hit.bgКоментари (3)

XzKuToR на 16.10 2006 в 18:16ч.
хм...интересно е и е много яко...благодаря за информаията
lojor на 09.03 2008 в 23:19ч.
Браво на автора. 1: Достатъчно на фиг. 3 "Write method:" да зададете "Disc-at-once" и сте готови без никакви други настройки, 2: Може да се "Overburn"-е и диск 700МВ (зависи от качеството на записвачката и подложката (диска)), 3: Проблема с показването, че надвишава капацитета от 700 МВ на диска е само визуална ориентация (служи за улеснение - показва кога да спрете) - решение: File->Preferences таб General на Status bar задавате стойност за жълтия и червения маркер в минути (650МВ - 74мин, 700МВ - 80мин, 800МВ - 90мин, 900МВ - 99мин).
charmed на 29.06 2008 в 21:11ч.
Ако ползвахте Small CD Write вместо тъпото Nero което е и платено нямаше да трябва да настройвате нищо и щеше да ви отчита правилният капацитет. Тя е 400Кбайта, безплатна и не иска инсталация. Програмата е 1 единствен файл.

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: Национален Бизнес | Bomba.bg | IT Новини | Диплома.бг | TRAVEL туризъм | Реферати | AmAm.bg | Иде.ли | Курсови работи | Фото Форум | Spodeli.net | Фото-Култ | Atol.bg | Elmaz.com | MobileBulgaria.com | Казанлък.Com