Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Създаване на актуализиран със Service Pack 2 инсталационен Windows XP диск

fix3d   трудност:    видян: 22248


Създаване на актуализиран със Service Pack 2 инсталационен Windows XP диск с цел спестяване на време при инсталиране отделно на Service Pack 2 върху инсталиран Windows XP.

Няма начин да не ви е направило впечатление дългото време, което се изисква от един човек за да инсталира Windows XP и след това да го актуализира със Service Pack 2. За да ни спести това време на инсталиране на пазара се появиха версии на ХР, чиито инсталационни файлове са актуализирани и няма нужда след инсталацията на ОС да бъде актуализирана повторно.
Ако бъдат актуализирани самите инсталационни файлове намиращи се на диска се пести ценно време. Когато бъде направено това при следваща инсталация, ХР няма да има нужда да бъде актуализиран допълнително, защото сте инсталирали ХР от актуализирани файлове.
Именно тази операция ще бъде целта на тази статия.

Необходими материали
1. Инсталационен Windows XP диск (Home или Professional - и за двете е еднаква процедурата).
2. Service Pack 2 - сервизният пакет от Майкрософт, чрез който ще актуализираме инсталационните файлове на Windows XP .
3. Празен диск, на който ще запишем актуализираните инсталационни файлове на Windows XP .
4. ISO Buster

Да започваме !
Вземете инсталационният диск на Windows XP и копирайте цялото му съдържание в някоя директория на твърдият диск. Аз ще ги копирам в директорията C:WIN.
След като инсталационните файлове се копират намерете Service Pack 2 и го сложете в друга директория на твърдият диск. Аз ще го сложа в C:SP.

Когато свалите горните две неща на твърдият диск е време да актуализирате Windows XP със Service Pack.За да направите това отидете в Start -> Run и напишете следният текст:

óðîöè - uroci.com


sp.exe е името на Service Pack -а

Както виждате за да работи командата първо пишете мястото, на което се намира Service Pack (в моя случай - c:spsp.exe ) последвано от -s: . След нея пишете мястото където се намират инсталационните файлове на Windows XP (в моя случай - c:win ). Когато натиснете бутона ОК ще се появи следният прозорец:

óðîöè - uroci.com

Файловете се прехвърлятТова ясно ни показва, че в момента се прехвърлят необходимите файлове за извършването на актуализацията. Когато те се прехвърлят и са на твърдият диск вече може да започне и самата актуализация:

óðîöè - uroci.com

Когато всички файлове се прехвърлят започва актуализациятаСега е времето, през което инсталационните файлове на Windows XP ще се осъвременят с Service Pack 2. Когато завърши този процес ще се появи прозорецът :

óðîöè - uroci.com

И накрая актуализацията завършваЕто, че актуализирахме инсталационните файлове на Windows XP и единственото, което ни остава е да ги запишем на празен диск.


Страници: 1 2 3 »

Коментари (6)

gogo81 на 04.12 2006 в 23:47ч.
а защо немога вместо SP да инсталирам нещо друго примерно антивирусна?
Как става инсталирането на различни програми и вграждане в инсталационния диск?
unec на 17.02 2009 в 15:44ч.
Чета тази статия сега и направо ме досмешава! Толкова много неща за да си актуализираш диска с Windows XP със SP2 !? Защо ще правиш всичката тази работа , след като сега вече повечето компютри се продават с инсталирана операционна система или ви се предоставят оргиналните дискове на Windows-a и останалото го върши automatic updates на Майкрософт! А ако пък не сте от този късметлия с подарената ОС-ма , отивате вие знаете къде и си копувате за 15-20лв. един бутващ диск с Windows XP & SP2 и пак си свиркаш и диска винаги си остава при вас , за когато му дойде времето!
В момента когато пиша коментара е актуален Windows XP & SP3 , който е супер , и разбира се шаренийте наречени Windows Vista .... + sp1 ... + sp2 ... ! Та не си заслужава мъките за горното , а и ако не сте го правили и си нямате понятие от горните програми има МНОГО голяма вероятност да ОПЛЕСКАТЕ нещата!
tricster на 30.04 2009 в 17:51ч.
Браво за якия урок
indianf на 30.09 2009 в 15:35ч.
Привет! От изчетените до сега статии виждам, че повечето пишещи тук разбират от ОС. Имам следния проблем: Купих си флаш памет "Kingston" и се опитах да я включа към компютъра. Windows ме информира, че не може да разпознае устройството, в последствие не можеше да разпознава нито една флаш памет, която се опитам да включа. Моята флаш работи на другия компютър. Предполагам, че проблемът е в ОС, но не зная дали да преинсталирам или има и по-лесно решение. Моля за помощ!
marlo02 на 12.09 2010 в 23:27ч.
Здравейте ! Може ли някой да ми каже как да спра Windowsа да се абгрейдва ? Защото дисковото пространство непрекънато намалява поради факта ,че Microsoft постоянно ми пуска най различни програми за които си нямам идея за какво служат . например : HotFixInstaller , NDP20SP2-KB974417,SqlRun17P,SqlRun,SqlRun14P,и т.н. Накратко някой да ми каже как се спира абгрейдването
Zemoch на 05.12 2010 в 15:21ч.
unec Ако можеш ти или някой друг да ми кажете къде е това " вие знаете къде " откъдето за 15 лева ще си зема Win XP ?? Не ги знам тези места още от пловдив съм някой ако знае тук къде е пазара много ще съм му благодарен ! Иначе този процес ти спестява време само ако смяташ много активно да го ползваш диска иначе ти така или иначе чакаш за да ъпдейнеш файловете та да ги запишеш на диск .

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: Национален Бизнес | Bomba.bg | IT Новини | Диплома.бг | TRAVEL туризъм | Реферати | AmAm.bg | Иде.ли | Курсови работи | Фото Форум | Spodeli.net | Фото-Култ | Atol.bg | Elmaz.com | MobileBulgaria.com | Казанлък.Com