Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Правене на селекции

Herbaliser   трудност:    видян: 5009

Често се налага да се обработи само някоя част от файла или сесията. За тази цел, първо трябва да се направи селекция, която изолира селектираният звук, за да може да обработите само него. След като направите селекция, това което сте селектирали в повечето случаи ще стане светло. И следователно, всяка команда, всеки процес, всеки ефект, който приложите, ще засегне само селектираната област, всичко останало ще е защитено от промени.

В Adobe Audition съществуват няколко начина за селектиране. Методът на селектиране се променя в зависимост от това какво точно искате да постигнете, и коя работна област сте избрали.

Селектиране в Multitrack View

Изберете Hybrid Tool и позиционирайте мишката там където искате да започне вашата селекция. Започнете да влачите диагонално (влаченето трябва да започне върху някой от семплите, ако започнете от бекграунда на някои трак, няма да успеете да направите селекция). Докато влачите се очертава пунктиран правоъгълник, който обхваща определена част от времетраенето на сесията, съответно и звука в тази част. Когато пуснете мишката, това което сте очертали докато влачите ще бъде селектирано.

уроци - Copy of 1 copy.jpg

Чрез този метод на селектиране, можете да обхванете както цели семпли, така и отделни части (както е показано на картинката).Също така е възможно да селектирате определена част от няколко съседни канала, не само от един. В случая, селекцията обхваща два канала.

Ако искате да селектирате само един семпъл, просто кликнете върху него. Селектираният семпъл ще се отличава с по-контрастни цветове.


уроци - 2.jpg

Можете да селектирате всички семпли които са в един трак (канал), първо като кликнете един път върху бекграунда на канала, след това неговият цвят ще стане малко по-светъл. Накрая изберете Edit > Select All Clips in Track.

Деселектиране - независимо по кой начин сте направили селекцията, просто кликнете веднъж където и да е върху бекграунда на някой трак.

Селектиране в Edit View
С активен Time Selection Tool започнете да влачите от ляво надясно (може и наобратно) за да селектирате определеначаст от звуковата вълна. Ако не сте доволни от селекцията която сте направили, с десния бутон на мишката можете да я коригирате - като я увеличавате или стеснявате.


уроци - 3.jpg

Ако искате да селектирате целия файл, задръжте Ctrl+A.Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини