![]() ![]() |
21.03.2008г. в 12:11ч.
Коментар:
|
|
![]() VIP member, Flash Masters ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 414 Дата на регистрация: 22.03.2006г. Потребител # 106 |
Епа не е точно нов ама е променен, вече има доста (и ще слагам още) яки онлайн игри за времеизхабяващо удоволствие и музика и други неща :) Ако искате да захабите време, тва е сайта - Вече тoва е последнoтo (сигурно) голямo обновяване за следващите два месеца, когато ще се преместя на български сървър и ще си плащам сам хост-а. :b Сигурно е единствения сайт български с flash игри които не са крадени :3 ... Та ако ви хареса нещо кажете да го подобря или да сложа още игри или музика, която между другото e правенa от мен и приятели. Някой неща са доста тъпи и прости обаче ще подлежат на подобрение. (и превод) Този ъпдейт беше фокусиран върху смаляването на времето за зареждане и опростяването на нещата за да е по-лесно да се достигне желаната област (била тя игри, музика, анимация или там квото и да е). Кликнете копчето между двете плочи в основния сайт - за фън :) Enjoy!!! Това съобщение е било редактирано от Sektor_Z на 21.03.2008г. в 12:13ч. |
|
|
21.03.2008г. в 12:20ч.
Коментар:
|
|
![]() Бакалавър Група: Администратори Съобщения: 320 Дата на регистрация: 9.10.2007г. Потребител # 3 907 |
Владееш флаша в една или друга степен, но нямаш вкус. Чисто естетически изпълнението е слабо. Иначе браво.
|
|
|
21.03.2008г. в 12:54ч.
Коментар:
|
|
![]() VIP member, Flash Masters ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 414 Дата на регистрация: 22.03.2006г. Потребител # 106 |
Не разбрах за кое говориш, дай малко детайл... кое е слабо кое ти хареса
|
|
|
21.03.2008г. в 13:09ч.
Коментар:
|
|
![]() Бакалавър Група: Администратори Съобщения: 320 Дата на регистрация: 9.10.2007г. Потребител # 3 907 |
Нищо не ми харесва в графичните решения. Много зле подбрани шрифтове (еле пък Courier New! Прочети това, донякъде ще ти е от помощ), гадни преливки, а "релефните" елементи сякаш са правени с Bevel and Emboss във Photoshop - ретро.
Идеята за Wellcome screen в който си избираш език е много неподходяща - следва това да е интегрирано в дизайна и да има език, който се отваря по подразбиране и тези потребители, които не го ползват (и които се очаква да са малцинство, т.е. неговорещите български), ако желаят да превключват на английски. През колкото по-малко страници минават потребителите, толкова по-малко им става досадно. Аудиото се пуска автоматично - много дразнещо. За какво ми е тогава тоя бутон Play!? Zoom ефекта на някои roll over текстове е прекалено голям - влизат в границите на съседните и излизат извън рамката, което е грозно. Нищо не подсказва за входовете към Forums, portals и Wallpapers. Ако потребителят не мине с мишката върху тях може и да не разбере, че има такива неща. Иначе откъм флаш е Ок. Топката е готина - надявам се не е с готов скрипт. |
|
|
21.03.2008г. в 13:42ч.
Коментар:
|
|
Ами нищо не е с готов скрипт... аудио руума това че започва автоматично е нормално, ако не искаш музика не влизаи в аудио руум :р
Не знам за кои roll over ефекти говориш, сигурно за менюто под всичките прозорци, за толкова малко място няма как да ги сместя а и не е болка за умиране че едното минава над другото за секунда, защото не го закрива. Идеята за welcome screen в отделен html също не знам какво и е смъртоносното, в повечето сайтове езикът се избира в началото и не е вграден във флашовете, а и ако беше вграден щеше да зарежда почти двойно повече при условие, че само единия език е нужен. За релефни елементи не знам даже кои са обаче photoshop не съм ползвал :] Това съобщение е било редактирано от Sektor_Z на 21.03.2008г. в 13:44ч. |
|
|
21.03.2008г. в 17:52ч.
Коментар:
|
|
|
Потребител ![]() ![]() Група: Потребители Съобщения: 92 Дата на регистрация: 18.11.2007г. От: Sliven Потребител # 4 207 |
за мен сайта е супер
|
|
|
21.03.2008г. в 18:27ч.
Коментар:
|
|
ЦИТАТ(Sektor_Z @ 21.03.2008г. в 14:42ч.) ![]() Ами нищо не е с готов скрипт... аудио руума това че започва автоматично е нормално, ако не искаш музика не влизаи в аудио руум :р Не знам за кои roll over ефекти говориш, сигурно за менюто под всичките прозорци, за толкова малко място няма как да ги сместя а и не е болка за умиране че едното минава над другото за секунда, защото не го закрива. Идеята за welcome screen в отделен html също не знам какво и е смъртоносното, в повечето сайтове езикът се избира в началото и не е вграден във флашовете, а и ако беше вграден щеше да зарежда почти двойно повече при условие, че само единия език е нужен. За релефни елементи не знам даже кои са обаче photoshop не съм ползвал :] Значи въпроса не е нещо в дизайна ти да "не е болка за умиране", а ВЪОБЩЕ да не седи грозно. Колкото до аудиото - за теб може да е нормално, за мен не е, защото не обичам по какъвто и да е начин да ме залива шум, който аз не съм задействал умишлено. Това се отнася и до мнозинството уеб потребители и е факт добре известен на всеки e-мениджър. Разбира се това вече е подробност и е по твое усмотрение. |
|
|
21.03.2008г. в 18:41ч.
Коментар:
|
|
Е мерси webhaker
Секи си има мнение все пак. Още не знам коя част на дизайна изглежда смотано, миксирах html с флаша, прелях ги и смалих максимално големината на файловете. Само старите бутони в анимациите са грозни обаче тва ако е за сметка на целия дизайн, не вервам. Не ми е "един от първите". Някъде седмия. Просто не искам да е прекалено прекомплексиран с глупости които не са нужни. Като например 30 фона отзад и 500 анимирани gif-чета. |
|
|
21.03.2008г. в 18:46ч.
Коментар:
|
|
ЦИТАТ(Sektor_Z @ 21.03.2008г. в 19:41ч.) ![]() Секи си има мнение все пак. Още не знам коя част на дизайна изглежда смотано, миксирах html с флаша, прелях ги и смалих максимално големината на файловете. Само старите бутони в анимациите са грозни обаче тва ако е за сметка на целия дизайн, не вервам. Не ми е "един от първите". Някъде седмия. Просто не искам да е прекалено прекомплексиран с глупости които не са нужни. Като например 30 фона отзад и 500 анимирани gif-чета. Никой не говори за анимирани gif - тях ги слагат 14-годишните по сайтовете си. Говоря за дизайн, стилен дизайн. |
|
|
21.03.2008г. в 19:53ч.
Коментар:
|
|
Класическите лентички, класическите опростени бутони наблъскани един до друг, тоест щото сайта ми не е като всички останали и това е лошо?
Просто имаме различно разбиране явно, въобще ми е писнало от такива еднообразни сайтове. |
|
|
21.03.2008г. в 22:59ч.
Коментар:
|
|
Ако възнамеряваш да се занимаваш сериозно с дизайн обаче ще се наложи да разбереш, че само с воля за оригиналност не става. Нужни са и други качества - художествено чувство, вкус, усет за цветове и симетрия и т.н. В това, което ни предлагаш, тотално отсъстват гореизложените. Да, оригинално е, но това не го прави хубаво. |
|
|
22.03.2008г. в 08:52ч.
Коментар:
|
|
Нужно е да изкопираш най-основните неща които всички ползват явно :р
Карай, за мое щастие се занимавам c филмов и телевизионен монтаж a не с дизаин :3 Ако ще и да е зле ама да не е същата ракия като всичко останало. Това съобщение е било редактирано от Sektor_Z на 22.03.2008г. в 08:53ч. |
|
|
22.03.2008г. в 12:47ч.
Коментар:
|
|
Ти или не четеш или не разбираш какво ти казвам.
|
|
|
22.03.2008г. в 18:29ч.
Коментар:
|
|
Вникнах
Казах ти не съм дизайнер и причината я виждаш. Важното е хората да достигат до тва от което имат нужда. Много хора и приятели на които показах тва което ми прати като снимка казаха, че им е писнало да гледат такива простотии. Тва е сигурно защото ти си про дизайнер и виждаш нещата различно, не знам :] Обаче никой не умира ако не пробва един път на сигурното и преизползваното, сега може да не е добре ама ще се подобрява (надявам се). Това съобщение е било редактирано от Sektor_Z на 22.03.2008г. в 18:30ч. |
|
|
31.03.2008г. в 22:41ч.
Коментар:
|
|
![]() Редовен потребител Група: Глобални модератори Съобщения: 163 Дата на регистрация: 22.08.2006г. От: София Потребител # 835 |
Според мен в "секторз" има нещо интересно като замисъл, но също не ми харесва изпълнението. Гледам сайтове всеки ден и то на професионално ниво, гледам ненормални флаш изпълнения както и комбинации от флаш и ХТМЛ и си позволявам да кажа, че "Секторз" не е естетически красив.
Относно дизайна, който представи Сталик - всеки един дизайн се прави единствено и само, в зависимост от целите на самият сайт. В случаят този дизайн е много добре направен и изпълнява целите, за които е създаден. За контраст, ако вляза в "Секторз" ще разгледам само флаша без да се задържам особено дълго просто, защото не ми е приятен и ме кара да се напрягам в желанието си да открия кое, къде стои и как да го открия - как да стигна до желаната секция. Един сайт трябва да води потребителите из себе си без да ги напряга, тогава те са щастливи, защото са разбрали нужната информация без да ги заболи глава. За пример, когато вляза, в който и да е сайт на университет трябва да си изгубя поне 1 час, за да намеря, желаната от мен специалност и това как да кандидатства в този университет. (Изключвам голяма част от английските университетски сайтове - те са сравнително, интуитивно направени) Ако искаш да направиш удоволствие на някого и да го накараш да прекара известно време в твоя сайт, трябва да смениш флаша с друго и да промениш дизайна. Това е моето мнение. Иначе можеш да си намериш прекрасна работа като флашист по мое мнение. Всичко го казвам без да искам да те засягам и обиждам. Не се смятам за критерии за качество и дори не си харесвам много от нещата, които съм правил, но се опитвам да ги подобрявам и всеки ден отделям време, за да развивам идеите и начина си на разбиране на нещата в дизайна. Трябва да се учим от добрите, а те да опознават себе си по-добре. |
|
|
![]() ![]() |