2 Страници: V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> "нов" sektorz.com с online игри
Sektor_Z
публикация 21.03.2008г. в 12:11ч.
Коментар: #1

VIP member, Flash Masters

Група: Потребители
Съобщения: 414
Дата на регистрация: 22.03.2006г.
Потребител # 106

Епа не е точно нов ама е променен, вече има доста (и ще слагам още) яки онлайн игри за времеизхабяващо удоволствие и музика и други неща :)
Ако искате да захабите време, тва е сайта -

Вече тoва е последнoтo (сигурно) голямo обновяване за следващите два месеца, когато ще се преместя на български сървър и ще си плащам сам хост-а. :b

Сигурно е единствения сайт български с flash игри които не са крадени :3 ... Та ако ви хареса нещо кажете да го подобря или да сложа още игри или музика, която между другото e правенa от мен и приятели. Някой неща са доста тъпи и прости обаче ще подлежат на подобрение. (и превод)
Този ъпдейт беше фокусиран върху смаляването на времето за зареждане и опростяването на нещата за да е по-лесно да се достигне желаната област (била тя игри, музика, анимация или там квото и да е).

Кликнете копчето между двете плочи в основния сайт - за фън :)

Enjoy!!!

Това съобщение е било редактирано от Sektor_Z на 21.03.2008г. в 12:13ч.
Go to the top of the page

+Quote Post
stalik
публикация 21.03.2008г. в 12:20ч.
Коментар: #2

Бакалавър
Group Icon

Група: Администратори
Съобщения: 320
Дата на регистрация: 9.10.2007г.
Потребител # 3 907

Владееш флаша в една или друга степен, но нямаш вкус. Чисто естетически изпълнението е слабо. Иначе браво.

+Quote Post
Sektor_Z
публикация 21.03.2008г. в 12:54ч.
Коментар: #3

Потребител # 106

Не разбрах за кое говориш, дай малко детайл... кое е слабо кое ти хареса

+Quote Post
stalik
публикация 21.03.2008г. в 13:09ч.
Коментар: #4

Бакалавър
Group Icon

Потребител # 3 907

Нищо не ми харесва в графичните решения. Много зле подбрани шрифтове (еле пък Courier New! Прочети това, донякъде ще ти е от помощ), гадни преливки, а "релефните" елементи сякаш са правени с Bevel and Emboss във Photoshop - ретро.

Идеята за Wellcome screen в който си избираш език е много неподходяща - следва това да е интегрирано в дизайна и да има език, който се отваря по подразбиране и тези потребители, които не го ползват (и които се очаква да са малцинство, т.е. неговорещите български), ако желаят да превключват на английски. През колкото по-малко страници минават потребителите, толкова по-малко им става досадно.

Аудиото се пуска автоматично - много дразнещо. За какво ми е тогава тоя бутон Play!?

Zoom ефекта на някои roll over текстове е прекалено голям - влизат в границите на съседните и излизат извън рамката, което е грозно.

Нищо не подсказва за входовете към Forums, portals и Wallpapers. Ако потребителят не мине с мишката върху тях може и да не разбере, че има такива неща.

Иначе откъм флаш е Ок. Топката е готина - надявам се не е с готов скрипт. smile.gif И се зарежда бързичко, наистина.

+Quote Post
Sektor_Z
публикация 21.03.2008г. в 13:42ч.
Коментар: #5

Потребител # 106

Ами нищо не е с готов скрипт... аудио руума това че започва автоматично е нормално, ако не искаш музика не влизаи в аудио руум :р

Не знам за кои roll over ефекти говориш, сигурно за менюто под всичките прозорци, за толкова малко място няма как да ги сместя а и не е болка за умиране че едното минава над другото за секунда, защото не го закрива.

Идеята за welcome screen в отделен html също не знам какво и е смъртоносното, в повечето сайтове езикът се избира в началото и не е вграден във флашовете, а и ако беше вграден щеше да зарежда почти двойно повече при условие, че само единия език е нужен.

За релефни елементи не знам даже кои са обаче photoshop не съм ползвал :]

Това съобщение е било редактирано от Sektor_Z на 21.03.2008г. в 13:44ч.

+Quote Post
webhaker
публикация 21.03.2008г. в 17:52ч.
Коментар: #6

Потребител
**

Съобщения: 92
Дата на регистрация: 18.11.2007г.
От: Sliven
Потребител # 4 207

за мен сайта е супер wink.gif луд си брат ми cool.gif

+Quote Post
stalik
публикация 21.03.2008г. в 18:27ч.
Коментар: #7

Бакалавър
Group Icon

Потребител # 3 907

ЦИТАТ(Sektor_Z @ 21.03.2008г. в 14:42ч.) *
Ами нищо не е с готов скрипт... аудио руума това че започва автоматично е нормално, ако не искаш музика не влизаи в аудио руум :р

Не знам за кои roll over ефекти говориш, сигурно за менюто под всичките прозорци, за толкова малко място няма как да ги сместя а и не е болка за умиране че едното минава над другото за секунда, защото не го закрива.

Идеята за welcome screen в отделен html също не знам какво и е смъртоносното, в повечето сайтове езикът се избира в началото и не е вграден във флашовете, а и ако беше вграден щеше да зарежда почти двойно повече при условие, че само единия език е нужен.

За релефни елементи не знам даже кои са обаче photoshop не съм ползвал :]

Значи въпроса не е нещо в дизайна ти да "не е болка за умиране", а ВЪОБЩЕ да не седи грозно. smile.gif Надявам се разбираш това. Щом нещо седи грозно, и да не е болезнено грозно, все си е грозно. Ако искаш да получиш "Супер е" като отзив, значи трябва да подхождаш педантично към нещата. Дизайна няма стилна визия, изглежда аматьорски. Това е моята оценка за него (за дизайна). Иначе ако ти е първи сайт (или от първите) - става, нормално е за начинаещ.

Колкото до аудиото - за теб може да е нормално, за мен не е, защото не обичам по какъвто и да е начин да ме залива шум, който аз не съм задействал умишлено. Това се отнася и до мнозинството уеб потребители и е факт добре известен на всеки e-мениджър. Разбира се това вече е подробност и е по твое усмотрение.

+Quote Post
Sektor_Z
публикация 21.03.2008г. в 18:41ч.
Коментар: #8

Потребител # 106

Е мерси webhaker smile.gif аз за тва го правя дни и нощи без спане и даскало понякога с надеждата че някой ще си изхаби времето там и ще се кефи на нещата.

Секи си има мнение все пак. Още не знам коя част на дизайна изглежда смотано, миксирах html с флаша, прелях ги и смалих максимално големината на файловете. Само старите бутони в анимациите са грозни обаче тва ако е за сметка на целия дизайн, не вервам. Не ми е "един от първите". Някъде седмия. Просто не искам да е прекалено прекомплексиран с глупости които не са нужни. Като например 30 фона отзад и 500 анимирани gif-чета.

+Quote Post
stalik
публикация 21.03.2008г. в 18:46ч.
Коментар: #9

Бакалавър
Group Icon

Потребител # 3 907

ЦИТАТ(Sektor_Z @ 21.03.2008г. в 19:41ч.) *
Секи си има мнение все пак. Още не знам коя част на дизайна изглежда смотано, миксирах html с флаша, прелях ги и смалих максимално големината на файловете. Само старите бутони в анимациите са грозни обаче тва ако е за сметка на целия дизайн, не вервам. Не ми е "един от първите". Някъде седмия. Просто не искам да е прекалено прекомплексиран с глупости които не са нужни. Като например 30 фона отзад и 500 анимирани gif-чета.

Никой не говори за анимирани gif - тях ги слагат 14-годишните по сайтовете си. Говоря за дизайн, стилен дизайн. smile.gif И не говоря, че нещо е "смотано", а че не е естетически "супер". Това са различни неща. Ето ти лейаут от един доста млад дизайнер (въпреки че напоследък тоя критерий се поразми), за да видиш за какво говоря, когато казвам "естетически издържано". При все че и тоя има забележки, но това е вече на pro ниво, така че нямат значение.

+Quote Post
Sektor_Z
публикация 21.03.2008г. в 19:53ч.
Коментар: #10

Потребител # 106

Класическите лентички, класическите опростени бутони наблъскани един до друг, тоест щото сайта ми не е като всички останали и това е лошо? smile.gif
Просто имаме различно разбиране явно, въобще ми е писнало от такива еднообразни сайтове.

+Quote Post
stalik
публикация 21.03.2008г. в 22:59ч.
Коментар: #11

Бакалавър
Group Icon

Потребител # 3 907

smile.gif)))) "Класическо" или не - важното е, че е добро като дизайн. Пък ти като искаш направи нещо по-оригинално. Това, което ни представяш визуално не е оригинално, а аматьорско. Казвам го без лоши чувства - в крайна сметка е добре да намираме недостатъците на продукцията си и да ги чистим. Тъй че прави си колкото оригинални искаш неща... но нека са и свестни като дизайн. Това, което показваш, не е. Същото ще ти отговори всеки, който се занимава професионално с това. Аз ти дадох произволен пример за нещо наистина добро, направено от наистина млад дизайнер. Не съм ти го изтъкнал като норматив.

Ако възнамеряваш да се занимаваш сериозно с дизайн обаче ще се наложи да разбереш, че само с воля за оригиналност не става. Нужни са и други качества - художествено чувство, вкус, усет за цветове и симетрия и т.н. В това, което ни предлагаш, тотално отсъстват гореизложените. Да, оригинално е, но това не го прави хубаво. smile.gif

+Quote Post
Sektor_Z
публикация 22.03.2008г. в 08:52ч.
Коментар: #12

Потребител # 106

Нужно е да изкопираш най-основните неща които всички ползват явно :р
Карай, за мое щастие се занимавам c филмов и телевизионен монтаж a не с дизаин :3 Ако ще и да е зле ама да не е същата ракия като всичко останало.

Това съобщение е било редактирано от Sektor_Z на 22.03.2008г. в 08:53ч.

+Quote Post
stalik
публикация 22.03.2008г. в 12:47ч.
Коментар: #13

Бакалавър
Group Icon

Потребител # 3 907

Ти или не четеш или не разбираш какво ти казвам. smile.gif Никъде не съм казал да копираш. ("Тъй че прави си колкото оригинални искаш неща... но нека са и свестни като дизайн." [...] "Не съм ти го изтъкнал като норматив.") Помъчи се да прочетеш внимателно предния ми пост и да вникнеш в смисъла му.

+Quote Post
Sektor_Z
публикация 22.03.2008г. в 18:29ч.
Коментар: #14

Потребител # 106

Вникнах wink.gif
Казах ти не съм дизайнер и причината я виждаш. Важното е хората да достигат до тва от което имат нужда. Много хора и приятели на които показах тва което ми прати като снимка казаха, че им е писнало да гледат такива простотии. Тва е сигурно защото ти си про дизайнер и виждаш нещата различно, не знам :]
Обаче никой не умира ако не пробва един път на сигурното и преизползваното, сега може да не е добре ама ще се подобрява (надявам се).

Това съобщение е било редактирано от Sektor_Z на 22.03.2008г. в 18:30ч.

+Quote Post
flam3r
публикация 31.03.2008г. в 22:41ч.
Коментар: #15

Редовен потребител
Group Icon

Група: Глобални модератори
Съобщения: 163
Дата на регистрация: 22.08.2006г.
От: София
Потребител # 835

Според мен в "секторз" има нещо интересно като замисъл, но също не ми харесва изпълнението. Гледам сайтове всеки ден и то на професионално ниво, гледам ненормални флаш изпълнения както и комбинации от флаш и ХТМЛ и си позволявам да кажа, че "Секторз" не е естетически красив.

Относно дизайна, който представи Сталик - всеки един дизайн се прави единствено и само, в зависимост от целите на самият сайт. В случаят този дизайн е много добре направен и изпълнява целите, за които е създаден. За контраст, ако вляза в "Секторз" ще разгледам само флаша без да се задържам особено дълго просто, защото не ми е приятен и ме кара да се напрягам в желанието си да открия кое, къде стои и как да го открия - как да стигна до желаната секция. Един сайт трябва да води потребителите из себе си без да ги напряга, тогава те са щастливи, защото са разбрали нужната информация без да ги заболи глава. За пример, когато вляза, в който и да е сайт на университет трябва да си изгубя поне 1 час, за да намеря, желаната от мен специалност и това как да кандидатства в този университет. (Изключвам голяма част от английските университетски сайтове - те са сравнително, интуитивно направени)

Ако искаш да направиш удоволствие на някого и да го накараш да прекара известно време в твоя сайт, трябва да смениш флаша с друго и да промениш дизайна. Това е моето мнение. Иначе можеш да си намериш прекрасна работа като флашист по мое мнение.

Всичко го казвам без да искам да те засягам и обиждам. Не се смятам за критерии за качество и дори не си харесвам много от нещата, които съм правил, но се опитвам да ги подобрявам и всеки ден отделям време, за да развивам идеите и начина си на разбиране на нещата в дизайна. Трябва да се учим от добрите, а те да опознават себе си по-добре.

+Quote Post

2 Страници: V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребители преглеждат тази тема в момента (1 гости, 0 анонимни потребители)
Потребители, преглеждащи темата в момента:

RSS Олекотена Версия Сега е: 05:27 - 9.06.2026г.

Калдейта Ком ЕООД - © 2003-. Всички права запазени.