Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Web страница с Word

Violete   трудност:    видян: 38379

Всеки иска да има собствена страница в Интернет. Сега това става възможно, нещо повече има и нови възможности като Блог например. Този урок е отговор на въпроса на дъщеря ми, която е филолог, как да си направи страничка в Интернет, където да качва рисунки на нейните ученици.

Правенето на страница е трудоемка и професионална работа с владеенето на НТМL кода поне, но не всички са учили за програмисти. Тази статия е за непрофесионалисти, които работят с WORD и имат електронна поща в Yahoo.com.

Стъпка 1: Правите си проект на страницата и какви връзки искате да има в нея.
Обърнете особено внимание на 1стр да я наречем главна, на нея винаги й се дава името index.htm, за да могат сървърите да я разпознават и зареждат. Специалистите и дизайнерите съветват да я направим в Paint, но се опитвах видя ми се тромаво и грубо, затова работих в Word. Мисля, че същите неща могат да се направят по-професионално и с Page Front, но аз не съм пробвала защото и това го нямам в къщи, като пробвам ще споделя.


Съветвам ви да я оформите във вид на таблица от 2 колони и 3 реда. Това става от менюто Table/Insert/Table. Отваря се диалогова кутия Insert Table, където въвеждате бр о я на колоните и редовете. Като започнете да пишете в тях те се разтягат колкото ви трябва , а от Table/Draw Table показалеца на мишкато се превръща във молив, с който може да разграфявате допълнително например за логот о . Можете да съединявате клетки от таблицата допълнително от менюто Merge cells, както и да разделяте от Split Cells. Заглавна част включете освен името на фирмата и емблема или лого. В 1 корлона изредете връзките с другите страници и като ги записвате им давайте същите имена, за да ви е по-лесно, когато им слагате линковете.

Например: начало, история, интереси, галерия, връзки.


Стъпка 2: Като го направите тази матрица можете да я копирате и на другите файлове, а да променяте съдържанието само във 2-ра колона. Във 2-ра колона включете текущото съдържание за всяка връзка. Може би за някой от тях ще имате готови файлове в Word . Сега само ги актуализирайте. Така оформяте 3-4 еднотипни файла. Един от тях можете да наречете галерия, където да качвате само снимките си.


Стъпка 3: Вмъкване на картинки в файловете става по познатия начин от менюто Insert/Pictur/From File. Аз използвам за по-лесно текстовата кутия, за да позиционирам маркера на вмъкване и размера. В по-новите версии се появява и поле за рисуване. Там вмъквам картинката. Появява се диалогова кутия, от която избирате обикновено Му document/ My pictur етърсения файл, зависи къде сте записали къртинка та .
От диалоговия прозорец избираш папката, в която е записана картинката, селектираш картинката с 1 щракане върху нея и натискаш Insert отдолу на кутията.


Страници: 1 2 »

Коментари (9)

pandoki на 25.12 2006 в 16:41ч.
много добър урок за начинаещи като мен,продължавайте напред Благодарноси
Честита коледа и весели празници
ddragon на 20.01 2007 в 01:04ч.
Супер сте,давайте в същия дух:)
bobijoe на 23.01 2007 в 02:41ч.
Нищо не разбрах,но си знаех,че няма да разбера,просто го прочетох от любопитство,но има хора,които ще разберат и мога да ти кажа VioleteЗа : браво,хубав урок,браво :)
love_in_1_girl на 17.02 2007 в 21:22ч.
сега и аз пи6а само че с картинки и думи
Marti96 на 27.02 2007 в 11:47ч.
да с катртинки по лесно
jokolino23 на 15.05 2007 в 14:15ч.
Като материя може да е за начинаещи,но представянето е направено така, че ако не си запознат предварително за какво става дума,просто нищо няма да разбереш!А иначе урока наистина е полезен.
mitkomm на 19.06 2008 в 15:30ч.
Урока е много добър но практически не можах да го реализирам, а желая.Ако не ви затруднява бихте ле описали по- подробно, точно къде се подготвя самият проект и как се реализира в действителност
azerot на 25.07 2008 в 14:27ч.
ВИЖТЕ ПИЧОВЕ сайт с WORD не може да си направи! Ще тръгва като хората единствено на IE! С Mozilla и Opera е насъвместим! Аз съм истински програмист и правя сайтовете си на Notepad! Всичко останало - Dreamweaver и т.н. са боклуци!!!
manika123 на 28.12 2009 в 14:22ч.
Обаче аз съм с Word2007. Това Manage /File Manager/Open File manager къде трябва да се намира?

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: Национален Бизнес | Bomba.bg | IT Новини | Диплома.бг | TRAVEL туризъм | Реферати | AmAm.bg | Иде.ли | Курсови работи | Фото Форум | Spodeli.net | Фото-Култ | Atol.bg | Elmaz.com | MobileBulgaria.com | Казанлък.Com