Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Ефект стил „Ефектът на пеперудата”

forbiddengod   трудност:    видян: 20333

В урокът са използвани Macromedia Fireworks и Flash 8

Който е гледал филмът ще се сети за какво става на въпрос, но смятам че урокът ще хареса и на тези от вас, които не са го гледали.Fireworks

Работата ви в Fireworks ще се изразява в това, че ще създадете графиките, които по-късно ще вкарате в Флаш.
За начало отворете Fireworks и започнете нов документ,

уроци - Butterfly Effect_Fireworks_1.jpg

задавайки широчина на екрана “ Width ” = 600, височина “ Height ” = 400, рез o люция “ Resolution ” = 72. Цветът на фона в този случай не е от значение.

уроци - Butterfly Effect_Fireworks_2.jpg

 

Натиснете “ ok ” ще се появи бял лист със зададените настройки. За да вмъкнете картинката нужна ви за ефекта трябва да изберете “ File => Import ” и посочете графиката, която ви е нужна. Резолюцията на файлът няма голямо значение за крайния резултат, но е препоръчително да е не по-малка от 600*450, и не по- голяма от 1280*1024(заради настройките на листа). След като изберете файла, мишката ще се превърне в „ъгъл”, изберете началната точка (в вашия случай е горния ляв край на листа) и влачейки мишката до крайната точка (при вас това е долния десен край на листа). Ако избраната от вас картинка е със симетрична резолюция ще заеме целия екран без да се деформира.

Маркирайте графиката с инструмента “Pointer tool” (в панела с инструменти от ляво) и в лентата “Properties” ще се появят нови опции (ако нямате изведен панела “Properties” натиснете Ctrl + F3 или “Window => Properties”) Там се намира бутоните за прибавяне и махане на ефекти зададени на графиката. Кликнете на бутона изглеждащ така: уроци - Butterfly Effect_Fireworks_3.jpg и изберете “Blur => Radial Blur….”

уроци - Butterfly Effect_Fireworks_4.jpg

 

Ще се появи екран подобен на този:


уроци - Butterfly Effect_Fireworks_5.jpg

уроци - Butterfly Effect_Fireworks_5.jpg

 

Нагласете настройките (“ Amount ” размер) и (“ Quality ” качество), така че графиката да изглежда леко размазана, примерно Amount = 6 и Quality = 9. След това запишете крайния резултат “ File => Export ” или Ctrl + Shift + R и задайте име на графиката 1. jpg . Променете настройките на ефекта „ Radial Blur ” (като маркирате картинката и долу в полето “ Properties ” кликнете два пъти върху името на ефекта) така че картинката да стане малко по-размазана. Запишете този вариант с име 2. jpg . Повторете цялата процедура до 6. jpg . Вашата работа с Fireworks за този ефект приключи. Сега се прехвърляме на Flash .Страници: 1 2 »

Коментари (1)

BUGZ_SY на 30.01 2007 в 21:43ч.
Много добър ефект! Браво :)

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини