Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Съветът на Гугъл за вашият уеб-сайт:съдържание

SEO » SEO
fix3d   трудност:    видян: 14643

Съветът на Гугъл за вашият уеб-сайт : съдържание

Уеб страниците, които сега са на върха на Google имат едно общо и ясно нещо: добро писане. Не правете така, че да бъдете хванати в обикновените SEO грешки : като PageRank, frames, и Javascript и не забравяйте за съдържанието на вашият сайт. Уеб страниците на върха на класацията са много по добре написани от огромното мнозинство от сайтове.

Разбира се, това не трябва да бъде изненада, обмисляйки колко често длъжностни лица в Google обявяват важността на доброто съдържание . До сега традиционната мъдрост на SEO има малко за да казва за добро писане. Гугъл, световната компания богата медия, наистина игнорира ли традиционни стандарти на качество в публикуващият свят? Прави ли така Гугъл, както много собственици на сайтове, да бъде хванат в процеса на алгоритма, че да изпусне цяла точка? Както изглежда не.


Повечето общи черти на успешното съдържание

Независимо от техническият механизъм, Гугъл прави доста добра работа на идентифициращите се уеб-сайтове с добро съдържание и ги награждава със висок ranking.

Погледнах върховните пет страници на Гугъл на петте най често търсени думи идентифицирани от Wordtracker. Типично, върховните 5 страници получават поразително мнозинство от трафика доставен от Google.

Уеб-страниците, които съдържаха написано съдържание (малка но значителна част бяха снимкови галерии ) изцяло споделят следните отличителни черти:

 • Обновяване : по- често обновяване на съдържанието, поне веднъж на всеки няколко седмици, и повече, или веднъж на седмица или повече.
 • Правопис и граматика : МАЛКО или никакви грешки. Никоя страница нямаше повече от 3 сгрешени думи или четири граматични грешки. Гугъл проверява ли правописа? Имайте на предвид, че никой не знае какви са 100-те фактора в алгоритъма на Google. Но дали механизмът е правописа или по добра популярност от линкове благодарение на голяма вероятност изцяло нещо друго, резултатите остават същите.
 • Параграфи : главно кратки (1 - 4 изречения). МАЛКО или никакви дълги блокове текст.
 • Списъци: номерирани и неномерирани списъци формират голяма част от съдържанието на текста.
 • Дължина на изречението: главно кратки ( 10 или по- малко). Средно дългите и дългите изречения по скоро са пръснати навсякъде в текста отколкото струпани на едно място.

Най-чести грешки при SEO

По-долу описаните грешки могат да имат по-малко значение за класирането отколкото доброто съдържание:

 • PageRank: Средният PageRank беше 4. Една от страниците имаше PageRank 0. Разбира се това е още една демонстрация, че малкият PageRank не е това което Google използва.
 • Frames ( Фреймове ): Върховните 2 страници които бяха в списъка употребяваха фреймове. Фреймовете може все още да са лоша идея за уеб дизайн от гледна точка на използваемостта, и те могат да разрушат вашето място в класацията, ако системата за линкове изцяло зависи от фреймовете. Но има по лоши начини с които вие да се „застреляте в крака”.
 • Форматирани от Javascript вътрешни линкове: повечето от уеб-сайтовете използуват Javascript за техните връзки към вътрешна страница. Отново, това не е най-добрата практика на уеб-дизайн, но има по-лоши неща, които вие можете да правите.
 • Линкове : повечето от уеб-страниците съдържаха десет или повече линкове; многото съдържаха над 30, въпреки грешките при SEO за ‘link popularity bleeding’. Освен това, почти всички страници съдържаха значителен брой не - свързани връзки.

Оригиналност: значителен брой на страници, съдържащи копирано съдържание от други уеб страници. В всички случаи, съдържанието беше професионално написано съдържание, което е както изглежда разпространено на база на безплатна препечатка. Забележете, че съдържанието на препечатката не се състои от подхранване на съдържанието. Както и да е, никакъв уеб-сайт се състоя единствено от съдържание на безплатна препечатка. Там беше винаги поне важна част от оригинално съдържание, обикновено мнозинството на страницата.

Препоръки

 • Бъдете сигурни, че професионален писател, или поне някой, който може да разпознае доброто писане от лошото, създава съдържанието на вашият сайт. Повечето посетители просто натискат back бутона когато стоят срещу безвкусния текст, така че увеличеният трафик е просто прахосване на канала.
 • Ако вие пишете съдържанието си, бъдете сигурни, че преминава през ръцете на квалифициран писател, преди да отиде онлайн.
 • Обновявайте съдържанието често. Важни са и двете : да се добавят нови страници и да се обновяват старите. Ако вие не можете да си позволявате оригинално съдържание, използувайте съдържание на безплатната препечатка.
 • Раздайте вашето съдържание на други уеб-сайтове на базата на безплатна препечатка. Това ще помогне вашият уеб-сайт да получи линкове в размяна за правото за да публикува съдържанието. То също ще помогне да разпространите вашето съобщение и да подобри вашата видимост. Страховете за наказание дублициращо се съдържание на безплатна препечатка (за разлика от дупликиране на съдържанието в единствен уеб-сайт) са неоправдани.

Приключване

Накратко, ако имате развит уеб сайт който вече е индексиран и получава трафик, трябваше да се уверите, че повечето от инвестицията ви е посветена на съдържанието. Това изглежда за предпочитане пред графичният дизайн, старият Search engine optimization ( оптимизация за търсачки ), или кампании за набиране на линкове.

предоставил за uroci.net : http://blog.unone.orgКоментари (1)

voic4e на 01.09 2007 в 23:45ч.
Интересна публикация, свързана с тематиката на този урок:

http://infolab.stanford.edu/~backrub/google.html

Надявам се, че предложеният от мен сайт е полезно допълнение към този материал.

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини