Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Как нарисувах Faydrums

BUGZ_SY   трудност:    видян: 17156


photoshop tutorial

Тази творба нарисувах преди няколко години. Сега като я гледам, разбирам, че някои елементи бих нарисувала по съвсем различен начин... но както и преди много ми харесва общото настроение на рисунката. Това е нещо, като не напускащата ме мечта: чиста зелена вода и гора с дървета, които са по-стари от който и да е град...

Скицирането беше доста грубо и грозно, рисувано с обикновените четки на Photoshop на малък размер платно - по-късно този скеч се разшири до окончателния си размер (3318px на 5782px, 300 dpi).

Отначало исках феята да има белоснежна приказна кожа, но по-късно се отказах от тази идея...

photoshop tutorial

За да стане по-реалистична рисунката, използвах свои снимки за образци - предимно за ръцете и краката.

photoshop tutorial

Следващата стъпка са дрехите на феята и задния план.

photoshop tutorial

Продължавам работа по облеклото й... Мисля, че в тази гора е достатъчно топло, затова не са й нужни много дрехи.

photoshop tutorial

photoshop tutorial

Стига толкова по феята - прехвърляме се на фона, който към този момент изглежда в безпорядък. Използвах няколко текстурни четки, за да получа някакво разнообразие от мазки, но накрая си използвам моите две обикновени четки: "soft round" (кръгла мека четка) с other dynamics сложен на pen pressure и стандартния "airbrush pen opacity flow".
Забележка: в новите версии на фотошоп няма отделен инструмент airbrush, а се явява като настройка на обикновената четка.

photoshop tutorial

photoshop tutorial

Работим над езерцето... За фона се използваха някои оттенъци на кожата на феята.

photoshop tutorial

И отново езерцето... Махнах стария камък, добавих малко гънки на водната повърхност, като размазах леко някои части от текстурата на дъното с инструмента smudgе tool.

photoshop tutorial

Вкарах в езерцето и няколко малки рибки. Не мисля, че някой ще ги забележи изобщо, но ми е приятно да зная, че във водата някой живее.

photoshop tutorial


Страници: 1 2 »

Коментари (6)

dimdamdan на 23.03 2007 в 21:20ч.
Не се разбра и кой е автора на"щедьовъра"-не че нещо друго се разбира от "урока"
dj_banica на 05.04 2007 в 22:50ч.
леле маико. на това му се казва искуство. Браво на майстора. Просто нямам забележки.
peter4o на 09.09 2007 в 18:30ч.
само колко време си е играл с тази рисунка. Просто е невероятна. Аз се опитвах да рисувам но дори не можах и да започна.:):):)
charmed на 05.04 2008 в 19:59ч.
Прав си. То това даже не бих казал че е урок. Оправи фона, оправи дрехите,... а как да стане не казва. То повече от ясно е, че тозш нищо не е правил. Май, чай и той самоя не знае какво пише. :)
Talic на 08.04 2012 в 19:02ч.
Това не е урок, а ми изглежда като "Хей вижте ме задобрях, нека ви покажа какво промених, за да стане шедьовъра ми по-блестящ" Това не е критика към яката идея на картината.. а критика към това как е постигнала тези по-реалистични неща към картината т.е. липсва подробността и урока ;)
ralna на 09.01 2013 в 13:52ч.
Този урок е напълно безсмислен, защото не е никакъв урок. А просто представяне кое след кое е направено. Не се показват нито инструментите нито похватите за направата на картината. :(

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини