Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Рисуваме реалистична човешка кожа

BUGZ_SY   трудност:    видян: 40089


Стъпка 5.

Добре, за безупречна рисунка, мисля, че е необходимо да се придаде съответстващата на кожата текстура. На този етап добавям пори. За целта не използвам филтъра NOISE на програмата, защото в този случай повърхността на кожата изглежда прекалено еднородна, което естествено не може и не трябва да бъде.

Създадох и друга четка - полупрозрачна, с малки точици и петънца. За всяка област на лицето използвах различни оттенъци, в зависимост от осветяването. Използвах ги избирателно, а не на цялото лице. Също така добавих и няколко детайла към очите - няколко "бръчки". Няколко незначителни пигментни петна също са много на място, затова сложих и тях.

photoshop tutorial

Стъпка 6.

Сега трябва да се запасите с търпение. Веждите и брадата. Използвах ТВЪРДА КРЪГЛА четка с размер 2 пиксела за рисуването на косата. Това е доста пипкава и монотонна работа, но не е голяма по обем. За да увелича скоростта използвах пулверизатора, за да запълня с черен цвят областите с най-голямото количество коса. След това дорисувах краищата на косата, но ги оставих на този незавършен стадий, защото това ръководство не предвижда да се обръща внимание на косите.

photoshop tutorial

Край на оригиналния урок!


Страници: «1 2 3 4 »

Коментари (2)

fridmon на 03.05 2007 в 22:32ч.
абе как ги се правят тези неща, четох много уроци в нета... перфектни са ...имам нужда от помощ и ще съм ви много благодарна ако можете да ми помогнете.
Как мога да прехвърля вече нарисуван знак в corel във photoshop без да загуби много от качестжото си... сигурно въпроса ми ти се вижда много елементарен но за мен е проблем... аз го прехвърлям като eps. формат но във photoshop-а ми излиза доста назъбено въпреки че е на немалка резолюция.. мойе би трябва да го нарисувам наново във photoshop но незнам как да го направя това... и ако все пак успея ще работят ли всички филтри и ефекти...
благодаря предварително
yngwie на 03.04 2008 в 14:29ч.
fridmon, най-добре ства като експортираш вече направемия знак в Corel с разширението на Photoshop - .psd ! Taka спокойно можеш да работиш върху него във втората програма. Поне в последните версии на Corel - а съшествува като опция. Успех!

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини