Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Рисуваме реалистична човешка кожа

BUGZ_SY   трудност:    видян: 40090


Допълнение от мястото, от където го превеждах:

Тъй като автора си премълча за създаването на четката за рисуването на порите, реших да поекспериментирам и да запълня тази празнина. Надолу предлагам създаването на четка, която е доста подходяща за тази цел.

Като начало трябва да се създаде заготовката за нашата четка, а именно нещо, подобно на множество от нееднородни точки. Това е лесно да се направи, като сменяте размера на точките и прозрачността на четката. Ето пример:

photoshop tutorial

Няма да се впускам в подробности как се правят четки. Само ще ви дам настройките, които са при мен, но вие свободно можете да експериментирате с тях.

photoshop tutorial

photoshop tutorial

photoshop tutorial

photoshop tutorial

Порите се нанасят на нов слой, на който режима на смесване се слага на Multiply. Просто сменяйте размера на четката и променяйте прозрачността й и цвета.

За постигането на максимален реализъм е идеално да се използват 2-3 различни четки от подобен тип.

Ето пример за работа с такава четка от урока горе. Можете да го сравните с оригиналната работа на автора. Доста прилича. Наистина не съм го правил толкова изпипано, като автора - направих всичко набързо, почти без да сменям цветовете на обработваните повърхности.

photoshop tutorial

Превод: Ledenata
Източник на урока: demiart.ru


Страници: «1 2 3 4

Коментари (2)

fridmon на 03.05 2007 в 22:32ч.
абе как ги се правят тези неща, четох много уроци в нета... перфектни са ...имам нужда от помощ и ще съм ви много благодарна ако можете да ми помогнете.
Как мога да прехвърля вече нарисуван знак в corel във photoshop без да загуби много от качестжото си... сигурно въпроса ми ти се вижда много елементарен но за мен е проблем... аз го прехвърлям като eps. формат но във photoshop-а ми излиза доста назъбено въпреки че е на немалка резолюция.. мойе би трябва да го нарисувам наново във photoshop но незнам как да го направя това... и ако все пак успея ще работят ли всички филтри и ефекти...
благодаря предварително
yngwie на 03.04 2008 в 14:29ч.
fridmon, най-добре ства като експортираш вече направемия знак в Corel с разширението на Photoshop - .psd ! Taka спокойно можеш да работиш върху него във втората програма. Поне в последните версии на Corel - а съшествува като опция. Успех!

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини