Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Метална пластина с елементи – част 1

BUGZ_SY   трудност:    видян: 5604

Untitled Document Урокът е от 6 части. Това е крайният резултат:

photoshop tutorial

І част - Метална пластина.

1. Създавате нов документ с размери 256х256 пиксела. За основа ще използвате каквато и да е метална текстура, например тази:

photoshop tutorial

2. Отивате на Filter -> Render -> Lens Flare и задавате източник на светлината в горния ляв ъгъл.

photoshop tutorial

3. С Rectangle Selection Tool (или с ласото, ако искате да създавате друга форма) правите селекция. Омекотете я от Select -> Feather със стойност 0.5 пиксела.

photoshop tutorial

4. Избираме инструмента Dodge Tool с четка с голям радиус (300 пиксела). Горе от лентата с атрибутите на инструмента задавате Exposure да е 10-15%. После кликнете в маркираното поле, за да го осветите.

photoshop tutorial

5. Отново взимате инструмента Dodge Tool, но този път с по-малък размер на четката, за да осветите краищата на обекта. Очертавате си със светло кантове.

photoshop tutorial

6. Правите си маркировка по светлите кантове, като започнете от горния край, за да придадете на обекта обем. Не забравяйте да сложите и Select -> Feather отново със стойност 0.5 пиксела.

photoshop tutorial

7. Повтаряте същото и с левия край:

photoshop tutorial

8. Сега маркирате вътрешната област на металната пластина, като не забравяте да приложите отново Select -> Feather. Взимате инструмента Burn Tool и го настройвате също, като Dodge Tool. Слагате режим на смесване High Light.

photoshop tutorial

9. Прилагате същите действия и за дясната и долната части, но този път използвате инструмента Burn Tool, за да добавите сянка отстрани.

photoshop tutorial

10. Ще добавите реализъм към творбата. За тази цел отново ще маркирате с Rectangle Selection Tool металната пластина. Инвертирайте селекцията от Select -> Inverse. Изберете инструмента Burn Tool с малък диаметър и мека четка (5 пиксела) и започнете да рисувате сянката. Трябва да я направите по-наситена в долната част и по-лека в горната част. Правите, докато получите дълбока сянка, която да откроява пластината от металния фон.

photoshop tutorial

11. Почти свършихте с първия етап от работата. Може да добавите още сенки и светли части с вече използваните дотук инструменти. Продължете, докато останете доволни от крайния резултат и получите една добре открояваща се на фона изпъкнала метална пластина.

photoshop tutorial


Преведено от: Ledenata
Източник на урока: demiart.ruРегистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини