Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Проверка и инсталиране на липсващ драйвър

   трудност:    видян: 135365

Важно е да се знае, че основните драйвъри се намират на диска с драйвърите на дъното и даден ви от продавача. Не губете и не изхвърляйте тези дискове!

Някой от драйвърите се инсталират с Windows.

Ако се купи нов компонент, трябва да ви дадат и диск с драйвъри, за да не се налага да търсите после такива .
Подобна операция не винаги е нужна само за току-що инсталирани системи. Ако да речем се появи проблем със звука от компютъра ви, сложили сте ново устройство и т.н., по една или друга причина драйвъра може да се скапе или да липсва точно този, който ви е необходим.
Как се процедира :

От бутона "Старт" отивате в Контролния панел > Система. В отворения прозорец отивате на таба "Hardware", а от там в Мениджър на устройствата (Device manager). Следващата картинка показва как изглежда съдържанието на прозореца, в случай че имате липсващи драйвъри за дадени устройства:
 
 
С десен бутон върху някое от устройствата с липсващи драйвъри задавате опцията Update Driver:
 
 
Отваря се следния съветник:
 
 
 
 
Най-вероятно ще се появи следното предупреждение:
 
 
Цялата тази процедура се повтаря, докато на всякъде не изчезнат жълтите въпросителни. Инсталацията при някои драйвъри може да протече с неколкократно отваряне на първия прозорец или пък да имат нужда от неколкократно пускане, затова повтаряйте инсталацията, докато спре да се показва прозореца.
Така описаната информация принципно е валидна за компютър с нова, туко-що направена инсталация на ОС-ма. Ако имате проблеми със звук нищо не ви пречи най-напред да ъпдейтнете всички звукови драйвъри по описания метод и тогава да търсите проблема на друго място.
Възможен проблем е да нямате диск с драйвъри, и да не знаете какво да търсите. За тази цел може да използвате програми като Everest, които ви дават пълна информация за нещата на компютъра и в повечето случай ви предлагат възможност за директно изтегляне на драйверите. Пример:
 
 Коментари (10)

jorkata_95 на 21.09 2007 в 20:09ч.
Този урок ми помогна ама нямате си на представа колко бр супер е урока всичко е обяснено супер
Suffer на 18.04 2008 в 21:47ч.
За така как да го кажа, ми хората които се занимават с игри само, и по едно време нещо им просветка, че трябва да махнат игрите, и да почнат да се занимават с по-съществени неща, като правенето на сайтове и изучаването на Windowsa, урока е доста полезен.. :)
predator001 на 05.08 2008 в 14:14ч.
ИМАМ ЕДИН ВЪПРОС, НАПРАВИХ ВСИЧКО КАКТО БЕШЕ ОПИСАНО ИЗЧЕЗНА МИ ВЪПРОСИТЕЛНАТА И НА НЕЙНО МЕСТО СЕ ПОЯВИ ИКОНКАТА НА УСТРОЙСТВОТО НО НА НЕГО ИМА УДИВИТЕЛНА И ВЪПРОСА МИ Е КАК МОГА ДА МАХНА ТАЗИ УДИВИТЕЛНА А И ЗАБРАВИХ ДА СПОМЕНА ЧЕ В СКОБИ СРЕЩУ УСТРОЙСТВОТО ПИШЕ (UNIVERSAL) BLAGODARQ PREDVARITELNO
predator001 на 05.08 2008 в 14:44ч.
ЕТО И ТОЧНО КАКЪВ Е ПРОБЛЕМАhttp://i.data.bg/08/08/05/1088055_orig.jpg ,ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН ЗА ОКАЗАНОТО СЪДЕЙСТВИЕ
RipEr на 26.04 2009 в 17:29ч.
Браво за Урока!!! Мерси много.
trineti на 06.06 2009 в 00:48ч.
ами аз не мога да вляза на каквото и да натисна все ми дава че не може да намери файла rundll32.exe как да се справя с този проблем.Моля помогнете!
mogomogo82 на 15.03 2010 в 15:25ч.
Згравейте и браво за урока,аз съм с виста и ми липсват блутут драйвъри а по посоченият начин нестава,какво да направя?
didio на 23.10 2010 в 17:32ч.
ТОВА СЕ ОКАЗА СТРАШНО ПОЛЕЗНО, а да ви споделя, че не ми работеше едното USB и ми викат от един сервиз, че е изгоряло... Глупости! ПРОРАБОТИ СИ!
Много благодаря! Дано има повече компетентни хора които искат да споделят с нас опита се :)
moncheto на 15.10 2015 в 15:11ч.
Здравейте при мен не се получава нищо Other devices Video Controller(VGA Compatible)
moncheto на 15.10 2015 в 15:15ч.
Network adapters, Gigabit PIC Express Network Adapter, Unknown device са в зелено какво трябва да направя

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: Национален Бизнес | Bomba.bg | IT Новини | Диплома.бг | TRAVEL туризъм | Реферати | AmAm.bg | Иде.ли | Курсови работи | Фото Форум | Spodeli.net | Фото-Култ | Atol.bg | Elmaz.com | MobileBulgaria.com | Казанлък.Com