Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

BSplayer Free – инсталация и конфигурация

   трудност:    видян: 153453

Preferences (Фина настройка)

За да влезнете в настройките отворете Менюто > Настройки > Фина настройка или натиснете Ctrl+P. Ще видите следният прозорец:Това е главният прозорец на настройките на BSplayer. От тук можете да промените по-важните настройки на плеъра. Полезни функции:
Разреши множество копия на програмата BSplayer – Чрез тази опция ще може да стартирате няколко копия на BSplayer по едно и също време.
Показвай таблото за управление при мръдване на мишката – Ако тази опция е активна, таблото за управление ще се показва автоматично при движение на мишката. Работи само при „цял екран”.
Запомняй филмовите настройки – С активирането на тази настройка BSplayer автоматично ще запомня настройките на всеки изпълнен файл (напр. съотношение на дисплея, субтитрите, шрифт и др.)
Забрани воденето на списък с последно възпроизведените файлове – Ако тази опция е активна, тя ще забрани автоматичното водене на списък с последно изпълнените медийни файлове.

Видове файлове:От тук може да избирате кои файлови разширения да бъдат изпълнявани от BSplayer. За да бъдат изпълнявани или не изпълнявани трябва да ги маркирате.
Може също и да промените иконите на BSplayer, които се намират на екрана и в системната област (system tray).

Картина:Тук се намират всички общи настройки за възпроизвеждане на видео файловете. От тук може да променяте съотношението на страните, както и да настроите големината на главният прозорец.
Ето някои полезни настройки:
Винаги възпроизвеждай в режим „на цял екран” – С активирането на тази опция винаги когато изпълнявате видео файл, той ще се стартира в режим „на цял екран”.
Безрамков филмов прозорец – Ако тази опция се отбележи, филмовият прозорец винаги ще бъде без рамки.
Запомняй размера на филмовия прозорец – Тази опция запомня размера на филмовия прозорец. Например, ако филма е с резолюция 320x240, а вие промените размера на прозореца на 640x480. Така следващият филм, който пуснете ще остане с размер 640x480.

Звук:Тук се намират всички звукови настройки. Както виждате те не са много, но са достатъчни, за да изпитате пълно удоволствие от слушането на музика или гледането на филми. Полезни настройки:
Използвай вътрешен декодер Vorbis – Използването на този декодер помага да по-доброто качество на звука.
Винаги добавяй цялото „Аудио CD” в списъка за възпр. – Ако тази опция се отбележи, всички песни в Аудио диска ще бъдат добавени в списъка за възпроизвеждане, дори да е избрана само една песен.

Субтитри:Тук ще намерите всички настройки за работа със субтитри. Може да избирате конкретен език, големината на субтитрите, дълбочината им, както и тяхната големина. Полезни опции:
Показвай субтитрите в режим „най-отгоре” – Тази опция позволява на субтитрите да се показват на телевизори при някой видеокарти. Субтитрите се показват само върху картината на самия филм.
Използвай ефекта сянка за субтитрите
Използвай очертан шрифт – По този начин субтитрите се виждат по-добре.
Без фон – С активирането на тази опция субтитрите няма да имат никакъв фон, а ще бъдат плътно прилепнали към картината.
Автомат. зарежд. на суб. от текущата папка – Ако в папка където е филма има субтитри, те ще бъдат заредени автоматично.
Авто. раздел. на редовете, ако са прекалено дълги – Тази опция разделя автоматично редовете на субтитрите ако не се събират на екрана.

Кожи:От този прозорец може да променяте изгледа на плеъра. Ето някои полезни функции:
Разреши кожи при „цял екран” – Тази опция разрешава кожите при режим „цял екран”.
Смяна кожата на прозорците (изиск. презарежд.) – Ако опцията е отметната, за прозорците на плеъра ще се използва темата, която е по подразбиране.
Смяна кожата на менютата (изиск. презарежд.) – Ако опцията е отметната, кожата на менюта няма да бъде подменяна, но ще се използват зададените цветове във файла skin.ini.
Забрана ползв. на кожи за менютата (презарежд.) – Ако опцията е отметната, кожата на менютата няма да бъде подменяна и няма да се ползват зададените цветове във файла skin.ini .


Заключение

BSplayer е прекрасно средство за възпроизвеждане на файлове, което задължително трябва да изпробвате. Той е един от най-добрите плеъри и е лесен за употреба. Използва минимално количество системни ресурси.
 


Страници: «1 2 3 4

Коментари (4)

geschco на 12.03 2008 в 17:09ч.
Ще ви бъда признателен ако може да ми
обясните защо при опит да пусна филм на
LSD tv излиза само черен прозорец и
субтитрите,докато при стария ми tv
всичко се възпроизвеждаше
нормално./g_v_m@abv.bg/
irkamirka на 03.04 2008 в 22:37ч.
значи изтрих си BSPLAYER сега като инсталирах друг немога да гледам dvd на предния имаше картината тръгва но немага да си пусна звука на български ако може някой да ми разясни може евентуално да съм изтрила някой кодек но не съм сигурна
hurley на 20.07 2009 в 23:02ч.
Има ли BSPlayer опция да изключи компютъра след като е приключил с възпроизвеждането на филм примерно ?
sheytanov585 на 07.04 2013 в 13:30ч.
Преинсталирах повторно плеъра,но сега не ми излиза говор на телевизора,а през компютъра.За съжаление не мога да намеря настройката в менюто.Ако може съвет или някаква сламка,за която да се захвана.предварително благодаря

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: Национален Бизнес | Bomba.bg | IT Новини | Диплома.бг | TRAVEL туризъм | Реферати | AmAm.bg | Иде.ли | Курсови работи | Фото Форум | Spodeli.net | Фото-Култ | Atol.bg | Elmaz.com | MobileBulgaria.com | Казанлък.Com