Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Пустинна планета със синкава атмосфера

witch_honor   трудност:    видян: 17630

 

1. Правим си нов документ с размер 500х500. Фонът, който ще използваме е черен. Когато сме готови с това, започваме работа по самата планета.

 

 

2. Взимаме Elliptical Marque Tool и на нов слой правим правилен кръг. До тук с познатото - следва да изградим цвета на планетата.

 

3. Вземаме Airbrush Soft Round с диаметър 200 и променяме режима й на работа на Linear Dodge (Add).

 

 

После внимателно започваме да запълваме селекцията като започваме от тази част, която искаме да е осветена и стигаме до средата, назад оставяме тъмно (за страната, на която е нощ). Цвета, с който работим е 664029.

 

 

4. Копираме си тази текстура:

 

 

След това си я отваряме и отиваме на Edit->Define Pattern.

 

 

Кръстете я както прецените. След това отворете менюто на Brush Presets и задайте текстурата. Започваме с четката пак по гореописания начин да нанасяме, само че релефът на планетата ни. Трябва да имате нещо подобно:

 

 


Страници: 1 2 3 »

Коментари (5)

witch_honor на 08.06 2008 в 19:33ч.
Ето какво се получава като се разиграе човек с различните текстури във Photoshop и изгражда релеф по този начин:

http://i73.photobucket.com/albums/i226/hekata_5/gasgiant_.jpg

И същото, но с един сателит и с малко Hue/Saturation на гиганта:
http://i73.photobucket.com/albums/i226/hekata_5/gasgiantcopy.jpg
gargoyle на 27.12 2008 в 23:27ч.
Браво за старанието на учителя ни ... НО ... щеше да е мн добре урока да е описан по-подробно защото за нас начинаещите с Photoshop е доста трудно с това описание !
Как се копира текстурата ... кой е оригиналния слой ... как се копира ... и мн такива малко, но много значителни подробности ... и все пак много благодаря направих урока ... но трябваше да се поровя доста в други уроци за да разбера кое как точно става !
FreeFall на 03.08 2009 в 00:18ч.
Урочето е доста интересно и полезно, поне мен ме научи колко е важно винаги да подреждаш слоевете си в правилната последователност. Така че мерси много. :)))
Всичко е ОК< но на мен ми се появи един малък проблем. След като копирам слоя с планетата и въведа настройките за Blending options, сиянието ми се появява не на самата планета, а по ръба на работния лист. Вече на няколко пъти се опитвах да го оправя сама, но без успех. Надявам се да ми помогнете. Мерси предварително :)
stoenski965 на 22.01 2010 в 22:37ч.
яко става :)
GReDJNaDa на 15.07 2010 в 22:46ч.
оххх много искам да го направя този урок,но не мога.Сейвам си картинката но не мога да я направя като текстура,не ми дава да отворя опцията Edit->Define Pattern.

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини