Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Изглаждащи групи в 3DS Max

theone86   трудност:    видян: 30012

Въведение

Статията е предназначена да ви запознае с основите на изглаждащите групи в 3DS Max. Все пак не я приемайте като евангелие, което трябва да бъде следвано неотлъчно от последователите си. Това е просто кратко обяснение, за начинаещи потребители в програмата. Трябва вече да познавате основите на потребителския интерфейс в 3DS Max. Ако ли пък не, ще е хубаво да си отделите малко време в изучаването му, преди да продължите нататък.

Примитиви и изглаждащи групи

Винаги когато създавате примитиви в 3DS Max те се появяват изгладени, областите където ъглите им са остри имат дефинирани твърди ръбове, а областите имащи криви се виждат гладки и меки. Ако смените изгледа в Facets засенчване, ще може да видите всяко индивидуално лице и ръбовете разделящи всеки един полигон.

(Customize -> Viewport Configuration -> Rendering Method -> Facets)

Изглаждащите групи за тези примитиви са предварително настроени да показват сферата кръгла, а кубът с твърди изразени ръбове. 3DS Max използва тези групи за да направи вида на обектите така, както ние сме свикнали да ги виждаме. Погледнете следващите картинки, за да придобиете представа.

 


Страници: 1 2 3 »

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини