Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Знак 2 от КАТ с Corel Draw

stasssy   трудност:    видян: 32588


     Взимате инструмента Basic Shapes и в Property Bar на този инструмент намирате фигура трапец, която ще използваме за горната част на колата. Запълвате контура в червен цвят, а вътрешността в бял. Можете да сложите по-дебел контур (например 8 pt). С помощта на лупата направете по-голямо увеличение и нагласете трапеца върху правоъгълника хубаво по контурите. Можете да трансформирате малко трапеца като използвате червеният възел на фигурата. След като нагласите двата обекта плътно един до друг е добре да ги групирате. Селектирате първо правоъгълника, задържате Shift от клавиатурата и избирате трапеца. След това посочвате менюто Arrange -> Group.

 

 

Basic Shapes 

 

 

Basic Shapes Property Zoom


 

  • Взимате отново инструмента Rectangle Tool, с чиято помощ ще направим гумите на автомобила. Изчертавате правоъгълник. При затворен катинар променяте ъглите с 45 градуса. Оцветявате вътрешността и контура в червен цвят. След това селектирате гумата, посочвате в менюто Edit-> Copy и давате Edit -> Paste. Като използвате мишката или стрелките от клавиатурата подмествате новата гума в дясно. Използвайте лупата, за да виждате по-добре нещата. Добре е да сложите и водещи линии, за да поставите гумите на равни разстояния от двете страни. Водещите линии се издърпват от рулерите. След това групирате цялата кола. Копирате я. Подмествате новата кола до тази и я запълвате с черен цвят, а също и контурите. Ще видите, че новата кола изцяло става черна. Затова я разгрупирайте от менюто Arrange -> Ungroup All. Посочете трапеца на черната кола и задайте вътрешността да се запълни с бял цвят. След това селектирайте и двете коли и ги групирайте. Rectangle GuidLines

 

 

Object Copy and Paste

 

 

 

5. Сега остава да селектирате двете коли, а след това и окръжността. Избирате от менюто Arrange -> Align and Distribute -> Align Center Horizontally. Веднага след това повтаряте процедурата, но Arrange -> Align and Distribute -> Align Center Vertically.

 

Можете да групирате целия знак и да го подравните в центъра на работната страница. След това и да го заключите (Lock Objects). Всичко това е от менюто Arrange.

 

Записвате Вашата работа. Можете да експортирате работата си като картинка с разширение jpg.

 

 

 

 


Страници: «1 2

Коментари (2)

nikola796 на 13.01 2009 в 21:29ч.
Много добър урок. Благодаря :)
bojidar на 31.01 2009 в 16:03ч.
Много добро уроче.

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини