Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Работен екран на програмата Corel Draw

stasssy   трудност:    видян: 62769

Работен екран на програмата Corel Draw

 

Raboten ekran

 

 1. Title bar (Заглавна лента на програмата): Идентифицира програмата . Съдържа  меню и бутони  за управление на прозореца й: Минимизиране (Minimize),  възстановяване (Restore) и затваряне  (Close).

 

2. Menu Bar (лента с менюта): 11 менюта с над 460 команди.

 

3. Лента с опции Standard: Съдържа набор от най-често използваните команди и функции: New, Open, Save, Print, Copy, Cut, Paste, Undo, Redo, Import, Export, Zoom Levels.

 

4. Property Bar (Контекстно чувствителна лента с опции): Попълва се с опции отговарящи на инструмента и обекта. Тя променя състава си според избрания инструмент, селектирания обект и извършваната операция.

 

5. Color Palette  (Цветова палитра): Стандартизиран или съставен от потребителя набор от цветове за пряко оцветяване на обектите на екрана. При селектиран обект с ляв бутон на мишката върху цвят от палитрата се запълва вътрешността на обекта, с десен бутон върху цвят от палитрата се запълва контура на обекта. Ако задържите продължително левият бутон на мишката върху цвят от палитрата се отваря допълнителна палитра с близки нюанси на избрания цвят.

 

6. Toolbox (Кутия с инструменти): Набор от най-често ползваните инструменти и функции за ръчна обработка на селектираните обекти. В кутията се различават два вида инструменти: самостоятелни и набори от функционално близки инструменти, представени като бутони със стрелка долу вдясно.

 

7. Dockers (докери): Приличат на диалогови прозорци, но за разлика от тях присъстват постоянно на екрана извън прозореца на документа. Така имате под ръка най-често употребявани функции и можете да експериментирате с различни ефекти. Докерите можете да визуализирате от менюто Window -> Dockers -> ...

 

8. Status Bar (Ред за състоянието): Подава информация свързана с текущата обработка: вид и размери на обекта, координати на курсора, цвят на контура и запълването и други.

 

9. Rulers (Мерни линии): Помощно средство при оразмеряване и позициониране на обектите на екрана. Има два рулера - хоризонтален и вертикален. Всеки рулер съдържа мерна скала, нулева точка в нея и мерна единица. От рулерите могат да се изтеглят неограничен брой помощни линии (guidlines).Коментари (5)

nemiat на 06.12 2008 в 22:11ч.
Аз съм начинаещ и се надявам да ми е от голяма полза!!!!!
Витомир
stasssy на 07.12 2008 в 20:05ч.
Надявам се да бъда полезна с този урок.
nikola796 на 22.12 2008 в 18:40ч.
Благодаря за урока. :)
zaliv8989 на 25.11 2013 в 15:42ч.
Моля някой ако може да ми помогне....! Скрих си менюто с палитрата и отстрани и долу в ляво незнам как да я изкарам др всичко намерих става въпрос за color palette с основните цвтове :(
goldfish на 25.06 2014 в 10:18ч.
Много начинаеща и се радвам, че ви открих. Твърдо съм решена да се науча. Може ли да ми кажете кой
Corel-Draw да си инсталирам и как да стане това? Благодаря предварително.

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини