Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Подмяна на иконката на Adobe Flash Projector.exe

d0brin   трудност:    видян: 7712

Значи това на пръв поглед може да изглежда трудно, но всъщност е много лесно.

 

Ето какво се получава. Ако оригиналът ви е бил ето това:

 

 

То можете да го направите какъвто искате. Особено както в моя случай сте си създали програмка на флаш и не искате .ехе файла да носи логото на Адобе и ето как го направих аз:

 

 

Сега и как става това нещо.

 

Всъщност самата програма Adobe Flash CS4 не позволява това да бъде направено затова е измислено и решение. Свалете от тука: http://www.angusj.com/resourcehacker/  програмата наречена Resource Hacker. Пакета който ви трябва се намира почти най-отдолу на страницата и се казва: Europe (Zip File 541kb). Това ви го казвам за да ви е по-лесно. След като я свалите инсталирайте (не е голяма и сложна програма да знаете и е за Windows XP and Windows Vista.) 

 

Работата с тази програма е много лесна. Отворете самата програма и ще получете този екран:

 

 

Виждате един много празен и скучен екран. Сега отидете на File -> Open (Ctrl+O) и отворете желания .ехе файл който ще модерирате.

 

Получаваме:

 

 

Сега на този екран виждате какво има заложено като информация във файла и може да бъде променено. Сега ще ви кажа само как да смените иконата му. Отидете в папката Icon. Това е втората папка от горе на долу. Натиснете +-чето. Като го натиснете ще ви се появят около 60 подпапки:

 

 

В тези папки няма да променяме нищо. Просто това е да видите къде се намират различните иконки. В случая иконата се сменя като отидете на Action --> Replace Icon....

Note: Ако ще променяте и другите стойности на файла вече идете на Version Info. Там отворете папката и ви излиза само една папка с номер 1 и в нея има един файл. Кликате на него и ви излиза информацията която можете да подмените. Като сте готови давате: Compile Script и после File --> Save.

Но в момента се връщаме на смяната на иконка. Натискате Action --> Replace Icon... и ви излиза ето това:

 

 

Натискате на Open file with new icon... и си избирате иконката като файл, който трябва да изберете трябва да е с формат: .ico Такъв формат може да си направите от всяка картинка чрез този сайт: http://tools.dynamicdrive.com/favicon/

 

За да се сейфат промените дайте Compile Script и после File --> Save

 

Това е цялата работа.

 Коментари (1)

petersvp на 10.06 2009 в 02:34ч.
Благодаря.
Впрочем, с тази програма могат да се променят много аспекти на почти всеки нормален ЕХЕ файл - дори може да се променят прозорците, текстовете и т.н... "хакерите" използват тези тулчета да модифицират готови програми, например превеждане :)

Много полезно да се промени VersionInfo-то на флаша, и дори в моя случай аз бях изтрил главното меню на прозореца, и с 300 зора му бях сменил и заглавието (използвайки други средства за модифициране на ЕХЕ/DLL файлове.)

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини