Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Решения при работа с Помощника (Office Assistant)

StefanDD   трудност:    видян: 18865

Помощникът ме разсейва

 

·     За да изберете друг Помощник (Office Assistant) щракнете с десния бутон върху изображението на Помощника (кламер, лого) и ще се появи кратко меню. От него изберете Choose Assistant... В страницата Gallery щракнете върху Back или Next, за да видите достъпните помощници. Изберете желания Помощник и щракнете бутона OK .·     За да ограничите преместванията на Помощника по екрана, щракнете с десен бутон върху изображението на Помощника (кламер, лого) и ще се появи кратко меню. От него изберете Options... В страницата Options  изчистете отметката пред Move when in the way . Накрая натиснете бутона ОК.·     За да изключите звука на Помощника, щракнете с десен бутон върху изображението на Помощника (кламер, лого) и ще се появи кратко меню. От него изберете Options... В страницата Options  изчистете отметката пред Make sounds. Накрая натиснете бутона ОК. 

 

       Не мога да изключа Помощника

 

·     За да скриете Помощника, щракнете с десния бутон върху него, след което изберете Скрий (Hide) от краткото меню. Ако помощникът показва край (tip), съобщение или Тема за помощ (Help topic), първо ги затворете и после скрийте Помощника.·     За да настроите Помощника така, че да не дава помощ с водачи (wizards), щракнете с десен бутон върху изображението на Помощника (кламер, лого) и ще се появи кратко меню. От него изберете Options...В страницата Options изчистете отметката пред Help with wizards. Накрая натиснете бутона ОК.

 

 

       Помощникът не показва желаните от мен тема за помощ (Help topic)

 

·     Ако Помощника не се показва, изберете от главното меню Help / Show the Office Assistant .·     За задаване на въпроси към Помощника, щракнете с ляв бутон върху него и в предложеното поле напечатайте въпроса си. За най-добри резултати по време на търсенето на Помощна тема (Help topic), напечатайте завършено изречение или въпрос, а не една дума или фраза. Напр. за да намерите помощ как да отпечатвате повече от едно копие на файл едновременно, напечатайте Print more than one copy at a time, not print. После натиснете бутона Search.·     Помощника само показва на екран Помощните теми (Help topics) когато сте в не програмирана част на продукта. И Помощника само показва на екран програмираните Помощните теми (Help topics) когато сте в програмната част на продукта.За да търсите двете: продукт и програмирани Помощни теми (programming Help topics) докато сте в програмната част на продукта, щракнете с десен бутон върху Помощника, изберете от менюто Options... После изберете страницата  Options . В нея маркирайте кутийката (сложете отметка) пред Search for both product and programming Help when programming. Накрая натиснете бутона ОК.  

 

       Липсва балонът на Помощника.

 

·     Един балон може да се покаже пред друг. Затворете предния балон, за да видите балона зад него.·     Съветите, съобщенията и напомнянията изчезват, когато извиквате Помощ от главното меню (Help, клавиш F1) и се появяват отново автоматично след затваряне прозореца на Помощта (Help, клавиш F1) или щракане някъде в прозореца на Word.·     Ако току-що сте превключили на друга програма, балонът, показан в първата програма повече няма да се появи. Съобщенията са специфични за програмата, в която се намирате и не могат да се добавят, когато превключите на друга програма.·     Някои балони на Помощника автоматично се затварят, когато щракнете в прозореца на Word. Те са информационни съобщения, които не се нуждаят от отговор. Напр., когато проверявате правописа, информационното съобщение ви казва кога проверката е завършена. Същото съобщение няма да се появи на екрана, докато не повторите действието, което е предизвикало съобщението.  

 

       Не мога да продължа работа във Word.

 

Когато някои съобщения са показани на екран с или без Помощника, не можете да работите с Word докато не затворите съобщението. Те са важни съобщения, които очакват отговор от Вас. Щракнете бутон за избор в съобщението, за да продължите работа във Word. Ако съобщението не е дълго спрямо съвета или Помощната тема (Help topic), щракнете някъде в прозореца на Word, за да се появи съобщението отново. 

 

       Не мога да извикам на екран съвет (tip).

 

Когато Word напомнянето се появява в Помощника, Асистента не може да покаже съвет. Щракнете бутон за избор (option button) в напомнянето, за да го затворите и после извикайте на екран съвета. 

 

Поява на съобщение без Помощник

 

Щракнете с десен бутон върху асистента, изберете от менюто Options и в страницата Options изчистете отметката в кутийката пред Display alerts. Накрая натиснете бутона ОК.Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини