Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Вграждане на субтитри в avi

lifest7yle   трудност:    видян: 51491

Здравейте в този урок ще ви запозная как да си вградите субтитри в avi формат.За целта са ви нужни програмите Subtitle Workshop , SUB2SSA и VirtualDub: Линк към програмите

 

Програмата Subtitle Workshop е за създаване на самите субтитри.


Отваряте програмата давате File-->New subtitle , после от Movie-->Open си отваряте клипа или филма на който ще правите субтитри. След като сте заредили и филма или клипа на който ще правите субтитри. Пускате го през програмата и следите къде точно искате да сложите субс когато стигнете желаното място давате старт на субтитрите с бутона Set Start Time(Alt+c) а за край Set Final Time(Alt+v).


Ето ви нагледно -->

 

 

След като завършите първия ред на който сте направили субс давате insert за да пишете втори по същия начин и трети четвърти все като натискате бутона insert. След като приключите с написването на субтитрите ги запазвате от File-->Save as във формат SubRip. С това приключвате работа с програмата Subtitle Workshop.Следва едно конвертиране с програмката SUB2SSA понеже субтитрите трябва да са в формат SSA за да може после да се вградят с VirtualDub. Отваряте програмата SUB2SSA с Open намирате субтитрите които направихте с Subtitle Workshop после си правите настройките по самите субтитри като шрифт цвят и т.н Select Fon-шрифт , Select Color-цвят като приключите и с това давате бутона който е под този Open-->Select , долу в програмката има бутон Convent To SSA цъкате го и давате-->Ok.

 

 

С това приключвате работа и с програмката SUB2SSA.Следва крайна фаза а именно самото вграждане на субтитрите с програмата VirtualDub не забравяйте че клипа или филма на който ще вграждате субтитрите трябва задължително да е във формат avi.


Отваряте програмата VirtualDub после File-->Open отваряте avi-то на което ще добавите субтитри, после избирате Video-->Filtres-->Add-->subtitler--ok след което браузвате вече готовите субтитри във формат SSA и е желателно с бутона Show Preview да разгледате как точно изглеждат самите субтитри

 

Ето

 

 

 

След като приключите и с тази стъпка давате ок-->ок докато се затворят прозорците и остане само главния с клипа или филма на който адд-вате субс-а.После давате Video-->Compression и аз ви препоръчвам да използвате DivX 6.85 Codec след като сте избрали кодека, от Start лентата избирате Start--> K-Litte Codec Pack-->Tools-->GSpot v2.70a браузвате си филма или клипа на прозореца който сте отворили се изписват цифри които ги въвеждате по долу...

 

Цъкате на бутона Configure после цъкате на малката иконка под вид на калкулаторче и записвате данните извлечени по горе. С това приключихте с вграждането на субтитрите остава ви само да запаметите филма или клипа на който вградихте субтитрите. Това става от File-->Save as avi...Това е от мен надявам се урока ми да ви е бил от полза, ако има нещо неясно питайте!Коментари (9)

parkour003 на 23.05 2009 в 03:37ч.
Браво много добър урок както всички други в сайта!!! :)
weberon на 02.07 2009 в 04:33ч.
Направил съм правилният урок как се вкарвавт субтитрите с VirtualDub, но за жалост е в avi формат. И аз преди 6-7 години така ги вкарвах, та дори и по по- заплетени начини с ffdshow, но има къде - къде по- лесен и качествен начин. Субтитрите по гореописания начин не винаги изглеждат добре и винаги не са в черните ивици на филмчето, а по другия начин е обратното. По- добре изглеждат и ако искаш можеш да ги вкараш в черните ивици. Единственото условие е да се инсталира VobSub 2.23, който прибавя един плъгин на VirtualDub, който се казва text sub 2.23. Ако някой прояви интерес към урочето нека да ми пише до 05.07.09 на weberon@abv.bg после смятам да го тръкна. Ще сметна, че няма интерес към него.
weberon на 25.01 2010 в 03:37ч.
P.S. А за по- мързеливите има една програмка, която се справя с всичките ситуации
- AVI ReComp. Малко е бавничка, но пък е перфектна. Тя ползва VirtualDub Mod и го прави сама без да конвертира субтитрите в SSA, което ги прави грозни на екрана.
bgwolf на 10.02 2010 в 21:57ч.
Браво трябва да те похваля перфектно си направил този урок.
NinjaaaA на 31.03 2010 в 15:51ч.
lifestyle може ли да ми кажеш що като се опитам да отворя avi файла с virtualdub и не става..
couldn't locate decompressor for format XVID (unknown) това ми пише.. :) помогни ми ако може.
fuu на 23.06 2011 в 13:18ч.
10x и от мен! Много хубав урок. NinjaaaA имах същия проблем, трябва да си инсталираш първо K-Litte Codec Pack. :)
Zego на 30.07 2011 в 00:28ч.
Със тази програма може ли да се превежда на"слух",ако ми отговори някой предварително Благодаря
uzi на 20.08 2014 в 14:50ч.
Здравейте, стигнах до отварянето на *.avi с VirtualDub. Там ми иска някакъв codec за да го отвори.
(VFW) video for Windows competible codec to decompres video. Къде ли не търсих такъв и кво ли не инсталирах, неще и неще. Дайте акъл, от къде мога да дръпна такъв codec. Благодаря предварително.
gopeto1992 на 15.01 2016 в 12:51ч.
Благодаря ти,аз до сега си вграждах субритрите със Subtit add portable,но последния път не стана,а сега го направих по твоите стъпки се получи!

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини