Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Моделиране на брилянт

TE0   трудност:    видян: 35080


 

Кликнете с десният бутон и изберете vertex и изберете двата външни върха на диаманта.Слейте върховете в едно на мястото на който е по-долният (за тази цел може да използвате snap to point. Този бутон се намира в Status Line-а).Изберете Edit Polygons > Merge Vertices Options. Променете Distance на 1 и изберете Merge(не е нужно да променяте на 1 ако сте ги долепили чрез “Snap to point).По този начин двата върха се сливат в едно и между предишните два се образува един. Напаснете върха в горната и страничната ортографска гледна точка, така че да пасват с основата (вижте фигурата по-горе).

  

После изберете двата съседни върха на новият и ги наместете спрямо диаграмите. Червената линия показва засегнатите ръбове.


Повторете стъпката още няколко пъти така, че да се получи горната част на диаманта.

Може да имате проблем с диаграмата в страничната камера и половината на диаманта зад нея. За тази цел изберете диаграмата View > Image Panel >Image Panel Attributes > <името на диаграмата> Появява се Attribute Editor-а. От там намерете атрибутът Center и в първата кутийка (спрямо оста Х) въведете стойност -6.

  

След направените корекции диамантът трябва да изглежда така:

 

Страници: «1 2 3 »

Коментари (2)

cselevator на 26.11 2009 в 23:02ч.
браво , не е лош урока ,особенно за този който иска да се учи на 3D дизайн,графика и т.н ! аз несъм Нов и знам как се прави :d
JavaUcha на 12.02 2012 в 13:19ч.
Но си нов в правописа. (: (: (:

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини