Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Как да си направим online radio чрез Sam Broadcaster

djhodja   трудност:    видян: 31163

Здравейте на всички!

В този урок искам да ви помогна с решаването на проблема с настройването на Sam Broadcaster. За да излъчваме радиото от Sam Broadcaster трябва ни още една програма, която се казва Shoutcast server. Също така трябва да имаме статично ип (реално), ако нямате свържете се с вашия доставчик на интернет и оправете проблема.

Програмите може да изтеглите от тук !

 

 

Така изтеглихме програмите и продължаваме с инсталирането на Shoutcast - давате само next next и готово, също и при Sam Broadcaster няма нищо за маркиране само next next и готово.

Първо стартираме Shoutcast oт C://Program files/Shoutcast/sc_srv.exe и повече работа нямаме с него просто трябва да е включена програмата.Следва и да стартираме и Sam Broadcaster ще я видите на десктопа. Като го отворим ще ни се появи този екран:

 

 

 

 

1. Секция за добавяне на файлове за излъчване.Натиснете + за добавяне!

2. Информация за излъчвани файлове.

3. Секция за добавяне на ефекти

4. Можете да добавяте файлове за playlist или да добавите готов playlist.

5. Deck A и Deck B.Два плеъра чрез които можете да миксирате или да смесвате две песни наведнъж също така може да управлявате качеството на песента която върви чрез еколайзер която е добавен на Deck A и Deck B.

6. Секция за излъчване чрез микрофон. За да я включите натиснете Mic on/off и задръжте push to talk.

 

Така идва ред да направим връзката за излъчване на SAM през Shoutcast.

Избираме Desktop B:

 

 

 

 

 

1. Секция Encoders където ще видим връзката която ще създадем след малко.

 

На секция Encoders натискаме бутона + ще ни излезе меню да изберем какъв енкодинг да използваме аз препоръчвам AAC избираме AAC plus:

 

 

 

 

 

Избираме AAC и даваме OK и продължаваме:

 

 

 

 

На категория Converter избираме Codec:ALL ,Format:48kb/s или 64 kb/s. Маркираме auto start encoder за автоматично стартиране на излъчване.

 Сега цъкаме на Server details и ще ни се появи този екран:

 

 

 

 

Избираме връзка Shoutcast. Променяме Password изтриваме я и пишем changeme. На Station name пишем името на радиото. Enable title streaming означава излъчване на името на песента която излъчвате можете да го демаркирате.

Това е можете да дадете OK.

 

 

Тази парола която въведохме(changeme) е дефоулт парола на Shoutcast ако искате да го смените  на Shoucast изберете Edit config:

 

 

 

 

Ще ви се отвори текстов файл където трябва да намерите където пише password=changeme изтривате само changeme и въвеждате нова и давате   File-Save:

 

 

  

 

 

 

След промяна на паролата в Shoutcast  също така трябва да промените и в Sam Broadcaster.

След като направим тези настройки трябва да пуснем някоя музика и ще видим този екран:

 

 

  

 

 

Encoding и секундите трябва да ви вървят,ако ви изкарва някаква грешка като Error проверете Windows Firewall настройките трябва да са изключени или поне само за SAM да са ограничени.

 

За да слушат вашето радио трябва да въведат този адрес: http://вашето ип:8000/listen.pls  и да изтеглят файла и да го пуснат на Winamp'a. Ако искате да добавите радиото на сайт трябва да въведете този адрес: http:// вашето ип:8000/ .

 

Имайте предвид,че публично изпълнение без  права на дадено произведение е ЗАБРАНЕНО и можете да бъдете проверени от ПРОФОН БГ и да бъдете наказани за това.За да получите права моля се посетете http://prophon.org/.

 


 

 Коментари (6)

yasentr на 02.09 2010 в 13:53ч.
Браво пич!!!
pocko15 на 04.03 2011 в 15:23ч.
Здрасти можеш ли да се свържеш с мен по някакъв начин скайп?Имам проблем?
Аз съм със рутер и сървъра ми дава проблеми знам ще попиташ дали сам отворил портовете отворих ги! но отново не иска да излъчва по реалното ип моля помигни ми
Skype:Freedoom38
Jokito на 05.04 2011 в 11:24ч.
Зна4и при мен стана ама искам да разбера дали може да се води от повече хора
Anton1 на 03.03 2012 в 01:16ч.
Здрасти искам да попитам защо не може да работи през интернет всичко сам направил както е дадено но не иска да бачка ???
ако може ми пиши на emo_wow1 или ми зз на 0892303963 !!!!!
pachi1719 на 02.02 2013 в 19:52ч.
Здравеи на админа искам да попитам само от къде и как мога даси взема линка за радиото всичко съм направил всичко е ок само незнам от къде да взема линка на моето радио задаго пусна на фр мс предварително
luposas на 19.09 2014 в 20:02ч.
нещо не става дава disconnect като се изтегли фаила неще да стартира идеи?

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: Национален Бизнес | Bomba.bg | IT Новини | Диплома.бг | TRAVEL туризъм | Реферати | AmAm.bg | Иде.ли | Курсови работи | Фото Форум | Spodeli.net | Фото-Култ | Atol.bg | Elmaz.com | MobileBulgaria.com | Казанлък.Com