Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Писане на ръка и рисуване директно в Word

oldstar   трудност:    видян: 44710

Понякога се налага да се направи проста скица или чертеж директно в Уърд, дори да се напише нещо на ръка (ако сте толкова сръчни) или просто се вгради картинка.


Вместо да се прави някаква картинка напр. на Paint и после да се вмъква в уърд, това може да стане директно.


1. Отваря се нов (или съществуващ) файл в уърд.


2. Insert-Object-Bitmap Image (маркира се)


В документа се отваря едно прозорче на Paint, в което има едно моливче (това на Paint). С него можете да пишете, драскате и правите каквото желаете на ръка. Ако искате да чертаете или пишете, използвате инструментите на Paint- те се показват от лявата страна на документа.


3. Ако искате да вмъкнете картинка, използва се пак Pant (Edit-Paste from..). Използват се всички инструменти на Paint, но това се прави директно в документа.


4. След приключването, кликвате извън прозорчето и това, което сте сътворили директно остава в документа. Той обаче не може да се премества (в рамка е) там където трябва да бъде. Може дори картинката да е разместила оригиналния текст на документа.


5. Кликвате с десен бутона върху картинката-Format Picture-Layout. Там маркирате In front of text и освобождавате картинката. Сега чрез мишката (с натиснат десен бутон) може да я влачите навсякъде по документа. Ако е голяма, намалявате я или чрез Format Picture-Size или просто я свивате с мишката от ъглите.


6. Запазвате си документа.


7. Ако в последствие искате да направите някакви промени по картинката, просто кликвате два пъти върху нея и се появява Paint. Правите каквото искате и пак запаметяватеКоментари (2)

oshane на 17.06 2012 в 15:05ч.
Ето такава програма ТЪРСЯ,Word,или как там се казва,малка,лека,но да я има тази възможност "рисуване с моливче,правене на таблици ит.н.",директно да си правя чертеж,скица,таблица. С такава програма,когато работех съм ползвал,натисниш и моливчето излиза,но сега,няма и няма,излизат грамадни офис програми с 4-5 неща,които не ми трябват.Моля помогнете ми,посочете,адрес,линк или ми изпратете на "oshahe@abv.bg"такава програма. Трябва ми това "моливче",Ех,когато работех беше друго,сега никой не иска да помогне на пенсионера,всеки иска пари,но откъде. Пиша "Microsoft Word" но излизат грамадни офис програми. Помогнете: 'oshane@abv.bg". Вие много хубаво сте го написали,като за картинка,но къде е тази програма,че да си я сваля. С уважение :Георги Василев - Видин
gerganavioletova на 14.03 2013 в 18:06ч.
Урокът е много добър! Вмъкването за работа в интерфейса на друга програма е възможно, ако са съвместими и се разглеждат като "Вградени и свързани обекти".

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини