Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Музикално писмо с Word

oldstar   трудност:    видян: 17697

Чрез Word може да изпратите писмо (Doc файл) с музикален фон или с вашия глас на приятел, приятелка или любим човек. Докато човека чете писмото (doc файл), може да слуша изпратената му музика или нежно послание.

 

Ето как става:

 

I-ви начин- чрез WAV формат.

 

Запис

 

Отваряте doc file


 -Insert Object- Wave sound. Появява се Sound Recorder-a и в документа се появява високоговорителче.
-Натиска се Record (червения бутон) и се започва запис на посланието чрез микрофона. 
-След приключване (Имайте предвид, че в това положение може да се направи запис с времетраене само 60 секунди!), се натиска бутона стоп. Sound Recorder-a се затваря от X (без да се пипа нищо друго) и документа се запаметява с име и място по желание.
- За проверка - отваря се файла и се кликва върху високоговорителчето. То малко променя формата си, но аудио файла започва.
Спирането на аудиото става чрез натискане на клавиша ESC (Escape)

 

Аудио файл
-От Sound Recorder-a – Edit-Insert file. Посочва се файла 
-Sound Recorder-a се затваря от X (без да се пипа нищо друго) и документа се запаметява с име и място по желание
- За проверка - отваря се файла и се кликва върху високоговорителчето. То малко променя формата си, но аудио файла започва.
Спирането на аудиото става чрез натискане на клавиша ESC (Escape)

 


II-ри начин- чрез друг аудио файл.

 

- Единия от похватите е: след Inssert –Object (Независимо какво е осветлено)- Create fro file- Browse – all files- (link to file и display as icon не трябва да бъдат маркирани) и се посочва файла (напр. МП3). Може да се случи обаче файла да не се приеме – излиза съобщение. В този случай ползваме другия похват: Намира се файла и с наиснат бутон на мишката се привлачв върху отворения DOC файл. В отворения документ се изписва името и формата на файла.
- DOC файла се запаметява с име и място по желание.
- За проверка – кликва се върху името на файла. Излиза следния надпис:
“You are about to activate an ebedded oblect that may contain viruses or be otherwise harmful to your computer. It is importanr to be sertain that is from trustworthy sourse. Do you want to continue? 
-Потвърждава се. Мелодията се отваря чрез WMP или плеъра по подразбиране. Минимализира се съответния плеър и се чете писмото.
Спирането става чрез затваряне или STOP на плеъра.Забележки:
1. Писането на текста във файла може да стане преди или след вкарването на аудио файла.
2. Може да се качват доста „високоговарителчета” или файлове. DOC файла обаче ще стане доста голям (аудио+текст+DOC) и трябва да се съобрази как ще се праща-по мейл, Скайп и др. Начин
3. Могат да се привлачват и други формати аудио файлове. Преди всичко обаче, те трябва да се тестват на собствения компютър и след това да се убедени, че получателя може да ги чуе.
4. За ефект, DOC файла може да се оформи като картичка с оригинален шрифт и други екстри
5.Предупредете получателя за съобщението и за начина на спиране на файла. При случая с ESC, понякога файлът продължава да свири дори при затворен документ.Проблеми:
1. WAV файловете обикновено са доста големи
2. Има ограничение за запис до 60 секунди.Затова ето ви два бонуса:
А. Намаляване на WAV файлове
-WAV файла се отваря чрез Sound Recorder (не се просвирва!)
- File-Properties- Convert Now. Там се правят настройки по формат (PCM или MPEG Layer3 ) и bitrrates. ОК-ОК – Save as – дава се име и място по желание. След това новия файл се прикачва както е посоченоБ. Увеличаваме времето на запис
Ако искате на запишете по-дълго послание, а нямате време повече от 60 секунди, тогава добавяте време „тишина”(???!)
-Отваря се Sound Regorder-a. Изключва се микрофона. Натиска се Recor 

- Изчаква се записа да стигне 60 сек, т.е да спре и тогава „записаното” се запаметява (Save as..) като WAV файл; с име и място по желание (Заб. Може да се запише два пъти пор различни имена)
- След това File –New-Open (Отваря се “тихия” файл). Следваща стъпка- Insert (Insert-ва се отново “тихия” файл и втория, ако са направени два). Така последователно може да се инсъртва многократно - (до възможностите на РС-може да почне да влачи)
-При натискане на Record , програмата е готова с продължителност на запис, равен на сбора от минутите на инсърваните файлове+времетраенето по подразбиране (60+60+60)
Има и друг начин (*чрез създаване на темплейт), но е малко по-сложеш, затова ви предлагам този.
Не забравяйте да изключите и след това влючите микрофона !
Успех!Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини