Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

3D тръба с Fireworks (Част 2)

SolidSoul   трудност:    видян: 2254

1. Това е втора част на урока "3D тръба" и за да продължите е нужно да сте направили всичко от първа част. Ако не сте направили тръбата от първа част направете я или изтеглете файла от тук за да продължите в този урок.

 

2. Отворете тръбата от първа част на урока. След като отворите файла променете платното с размери 400 x 400. За да промените работното платно отидете в главното меню Modify> Canvas Size. Там променете на 400 x 400 във пиксели. Също ако сте направили падаща сянка на тръбата махнете я за сега.

 

3. Направете окръжност в средата на платното с размери 90x90 пиксела.

 

4. Направете още една окръжност в средата на платното с размери 30x30 пиксела. Трябва да имате една голяма и една малка окръжност, както е показано долу.

 

Две окръжности

 

5. Сега изберете двете окръжности заедно и отидете в главното меню Modify> Combine> Punch. Това ще образува форма на поничка с 30 пиксела дебелина.

 

Modify > Combine > Punch

 

6. Използвайте Radial Fill за окръжността. Нужно е да добавим още няколко цвята в нашия радиал градиент.
Отидете във Fill Floating Panel и кликнете върху бутона edit. Ще ви се отвори панел с цветовете на градиента. Променете ги на #FFFFFF (бял) и #7777777 (сив).

 

Gradient цветове

 

Сега добавете два цвята #FFFFFF и #AAAAAA. Кликнете между горния градиент и радиал градиента долу за да направите нов плъзгач. Преместете двата нови плъзгача, както е показано долу.

 

Добавяне на цветове в Gradient

 

Дотук имаме това.

 

резултат до тук

 

7. Сега направете квадрат или правоъгълник и закрийте половината част от нашата окръжност. След това отидете във меню Modify> Combine> Punch. Трябва да имате половин поничка :)

 

Modify > Combine > Punch

Половин окръжност

 

По същия начин махнете половината част от остатъка на поничката. Трябва да остане форма за ъгъла на нашата тръба. Можете да използвате този начин за други, ъгли които бихте искали да направите.

 

изрязване на половина

ъгъл за тръбата

8. Когато сте готови с ъгъла изберете тръбата и я копирайте (Ctrl+C). Копираната част сложете
върху платното.

 

Сега имаме две прави тръби. Изберете едната и отидете в меню Modify> Transform> Rotate 90 CW. по този начин ще завъртим тръбата на 90 градуса по часовниковата стрелка. Със същата избрана тръба отидете в главното меню и изберете Modify> Transform> Flip Horizontal. Тази опция ще намести градиента по начин, който да си пасне с парчето, което ще използваме за ъгъл. Наместете двете тръби, като в картинката.

 

двете тръби и ъгъла

 

Наместете и ъгъла, който направихме.

 

наместване на обектите

 

Както виждате цветовете на ъгъла и двете тръби се разминават. За да поправите това отидете във Fill Floating Panel. Щракнете върху бутона edit. Преместете 4-те плъзгача така че светлите и тъмните цветове на ъгъла да паснат с цветовете на двете тръби. Докато местите плъзгачите вижте промените, които стават по този начин ще разберете как действат плъзгачите на градиента и ще ви е по лесно.Картинката долу показва как съм си подредил моите плъзгачи.

 

подредба на плъзгачите в gradient

 

Когато настроите градиента прибавете падаща сянка на ъгъла. Настройките на падащата сянка са показани долу. Последно изберете ъгъла и го преместете 1 пиксел нагоре и 1 пиксел наляво.

 

Drop Shadow за ъгъла

 

Drop Shadow настройки за ъгъла.

 

Drop Shadow за тръбите

 

Drop Shadow настройки за тръбите

 

3D тръба (втора част)

 

Изтеглете файла от урока

Източник: www.ultraweaver.comРегистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: Национален Бизнес | Bomba.bg | IT Новини | Диплома.бг | TRAVEL туризъм | Реферати | AmAm.bg | Иде.ли | Курсови работи | Фото Форум | Spodeli.net | Фото-Култ | Atol.bg | Elmaz.com | MobileBulgaria.com | Казанлък.Com