Помогни ни да направим Uroci.net по - богат! Добави урок

Създаване на slices, свързване на страниците във Fireworks

SolidSoul   трудност:    видян: 13745

Това е част от урока, в който направихме този layout с помощта на Fireworks CS4.

 

Layout

Изисквания: Adobe Fireworks CS4

 

Стъпка 1: Дизайн на основния Layout

 

Стъпка 2: Създаване на уеб страници със Fireworks CS4

 

Стъпка 3: Създаване на slices,свързване на страниците и изнасяне на layout като PDF файл със връзките използвани във Fireworks CS4

 

В предишните два урока направихме основния layout и уеб страници. Сега ще свържем страниците по между си със slices и ще ги експортираме, като PDF layout.

 

Изберете основната страница (Master Page). Вземете Slice Tool от панела за инструменти и направете 4 slices върху 4-те връзки (links) най отгоре. Инструмента ще направи картинки. Всеки slice ще бъде експортиран, като картинка и behaviors.

 

Slice Tool

Начин на работа

 

Сега е нужно да добавим връзки към slice. В панела Properties е изписано името на slice от падащото меню, където пише link изберете името на файла. Направете това за всичките 4-ри slice.

 

Имаето на файла

 

Сега можете да експортирате файла, като PDF формат. По този начин можете да покажете и сайта на клиентите преди да го направите с HTML и CSS.

 

За да направите това отидете в меню File/Export и изберете Adobe PDF (.pdf) от падащото меню Export. По лесно от това не може да бъде. Можете да защитите файла си с парола, като натиснете върхо опцията. Можете също да експортирате, като HTML или CSS!

 

Експортиране на файла

 

Ето го и завършения PDF файл. Кликнете върху връзката за да видите как всяка опция от менюто отива към отделна страница.

 

Стъпка 4: Експортиране на Layout като CSS и картинки.

 

Източник: www.entheosweb.comКоментари (2)

lenyto на 17.12 2011 в 15:55ч.
е да ама на мен не ми става нещо!!! изписва: the file does not have a program assosiated with it for performing this action. Create an asossiation in the folder Options control panel.
lenyto на 17.12 2011 в 16:08ч.
как се ядосах нищо не става накрая изписва някакви неща за не съществуваща програма, направих го HTML а после всичко което бях направила ми се събра в левия ъгъл на страницата а другата част стоеше празна.... някой може ли да обясни защо става така???

Регистрирайте се, за да добавите коментар


Калдейта ЕООД - © 2003-2010. Всички права запазени.
Препоръчваме: IT Новини